Tudomány-Tech

Ilyen, amikor egy csapat galamb lezúz egy félmilliós drónt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2021. december 20. 15:19

Kiütéssel győztek a galambok a szombathelyi 112 Emergency Press Hírügynökség drónja ellen. Az eszköz saját kamerájával rögzítette a támadást és az azt követő villámgyors zuhanást. 

Szombathely határában, a bevásárlóközpontok szomszédságában lévő földek fölött lebegve szeretett volna legálisan, bejelentve, drónos légifelvételeket készíteni az aranyvasárnapi forgalomról a szombathelyi 112 Emergency Press Hírügynökség. Az engedéllyel végzett drónos repülés azonban nem nyerte el egy arra cirkáló galambcsapat tetszését.

A madarak betolakodónak vélték a 45 méteres magasságban lassan repülő kvadkoptert és rárepültek a körülbelül félmillió forintot érő DJI Mavic 2 Pro négyrotoros drónra. A galambtámadás sikerrel járt, a kvadkopter villámgyorsan lebucskázott az égről. A drón 70 km/órás sebességgel csapódott a szántóföldbe.

A hírügynökség szerint az elmúlt hét évben most először támadtak úgymond figyelmeztetés nélkül drónjukra galambok, korábban mindig egyre szűkűlő körökben repültek körülötte, így szólítva távozásra a hangosan berregő repülő szerkezetet.

A hírügynöskég azt nem közölte, hogy mekkora kár esett a gépben, a videóban látható fotók tanúsága szerint a négy rotorból egy biztosan megsérült. Mivel a drón puha talajra érkezett, elképzelhető, hogy némi javítás után újra röpképes lesz.

Nyitókép: 112 Emergency Press / YouTube

#Tudomány-Tech#drón#dji mavic 2 pro#kvadkopter#galambok#támadás#szombathely

Címlapról ajánljuk