Sport

Már a MOB-elnöknek sincs fogalma, hogy mi lesz Milák Kristóffal

rtl.hurtl.hu

2024. január 26. 16:28

Gyulay Zsolt MOB-elnök nem tudja, merre vezet Milák útja, de a párizsi olimpián szerinte lesz tíz magyar aranyérem-esélyes szám.

„Ami most folyik Kristóffal kapcsolatban, az biztosan nem használ a magyar sportnak. Van aki ezt mondja, van aki azt mondja, itt egyedül Milák Kristóf nem nyilatkozik, remélhetőleg készül. Ez az ő dolga, élsportoló, neki kell eldönteni, hogy készül vagy nem készül. Milák Kristóf egy nagy bajnok, mi mögötte állunk” – mondta a közmédiának Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke. Szerinte

a sajtóban való üzengetés nem egy jó történet, azt gondolom, hogy más országokban ez nem különösen divat.

Hozzátette: „Én értem azt, hogy ennek hírértéke van, de a magyar sportnak nem használ, hogy beugrott a vízbe, vagy nem ugrott be a vízbe. Egyéni sportoló, nyert már olimpiát, világbajnokságot, pontosan tudja, mi kell neki ahhoz, hogy odaérjen. Ha nem fog, akkor nem fog”.

Arról is beszélt: „A magyar sport erejét az mutatná meg igazán, hogy hány aranyérmet nyerünk és hogy milyen versenyszámokban, milyen sportágakban tudunk plusz pontokat hozni. Mindig is azt mondtam, hogy körülbelül tíz olyan versenyszám van, ahol akár aranyesélyünk is lehet. Nyilván jó lenne, ha mind a tíz bejönne”.

A MOB vezetője úgy véli, az éremesélyes versenyzők már kijutottak, vagy ki fognak jutni, az eredményességet a csapat magja fogja hozni. Kitért rá, hogy a kvalifikációs időszak közepén konzultáltak a sportágakkal, és a megbeszélések alapján úgy látja, vannak olyan szövetségek, melyekben példa értékű munka folyik, ezekben már a következő olimpiára is jól láthatóan terveznek. A vízilabdát és a vívást említette, illetve az atlétikát a Zsivótzky Gyula Programjával. Hozzátette, hogy idén úszásban és kajak-kenuban akadtak intő jelek, de az elsődleges a szintteljesítés, kvótaszerzés volt.

Január elején pedig már arról volt szó, hogy Milák Kristóf hamarosan elkezdheti a vizes edzéseket. Gyulay korábban azt mondta az ügyben: „Nehéz megfejteni ezt a történetet”. A szövetségi kapitány pedig decemberben arról beszélt: Milák jelenleg „katasztrofális” állapotban lehet.

Nyitókép: MTI / Derencsényi István

#Sport#milák kristóf#párizs#2024#olimpia#mob#felkészülés#gyulay zsolt

Címlapról ajánljuk