Sport

Sebastian Nanasi: Svédország hívott, Magyarország nem

rtl.hurtl.hu

2024. január 5. 19:18

A magyar származású támadót meghívták a svéd válogatottba. Reagált arra is, amit róla mondott Marco Rossi.

A svéd válogatott meghívta a januári felkészülési mérkőzések játékoskeretébe Sebastian Nanasit, a Malmö magyar származású támadóját – írja az nb1.hu.

Az apai ágon magyar felmenőkkel rendelkező 21 éves focista tavaly csak két barátságos mérkőzésen lépett pályára svéd színekben, így továbbra is szerepelhetne a magyar válogatottban, de a múlt év végén még nyitva hagyta a kérdést, hogy hol állna pályára a jövőben. Most az Aftonbladetnek azt mondta: nem sokat gondolkodott.

Svédország hívott, és nem volt kérdés számomra. Természetesen elfogadtam.


Annak viszont a svéd portálhoz is eljutott a híre, hogy Marco Rossi magyar szövetségi kapitány ezt mondta Nanasiról az nb1.hu-nak:

A múltban volt pár játékos, akinek volt opciója arra, hogy a magyar válogatottat válassza, amit ezek a labdarúgók a saját maguk reklámozására fordítottak. Méghozzá azért, hogy meghívót kapjanak attól az országtól, amelyben futballoznak. De velünk nem lehet viccelődni. A magyar válogatottal nem lehet viccelődni.


Nanasi erre azt válaszolta:

Csak azt mondtam, hogy nem zárok be egyetlen ajtót sem. De Svédország hívott engem, Magyarország nem. Így szerintem nem furcsa, hogy igent mondtam Svédországnak.


Nyitókép: Jeroen van den Berg/Soccrates/Getty Images

#Sport#foci#labdarúgás#svédország#sebastian nanasi#marco rossi#válogatott

Címlapról ajánljuk