Sport

Wayne Rooney-t 15 meccs után kirúgták a másodosztályú Birmingham Citytől

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. január 2. 20:25

A 120-szoros angol válogatott labdarúgó októberben kötött három és fél éves szerződést, vezetőedzősége alatt 14 helyet esett vissza a csapat.

A másodosztályú Birmingham City menesztette a vezetőedzői posztról Wayne Rooneyt, a korábbi 120-szoros angol válogatott labdarúgót, írja az MTI.

A 37 esztendős trénernek – aki októberben három és fél éves szerződést kötött a közép-angliai klubbal – mindössze 15 meccs után kell távoznia, melyekből csapata csak kettőt nyert meg, és a hatodikról a 20. helyre csúszott a tabellán.

Elődje, John Eustace 15 hónapig dirigálta az együttest, amellyel sikeresen elkerülte a kiesést.    

Rooney 2020-ban az angol Derby County játékos-edzője, később vezetőedzője lett. Csapata azonban 2021-ben pénzügyi gondokkal küzdve kiesett a másodosztályból, ezután ült le a washingtoni DC United kispadjára, ahonnan októberben távozott.

Rooney a Manchester Uniteddel öt angol bajnoki címet, valamint Bajnokok Ligáját is nyert, a Vörös Ördögök színeiben 253 gólt szerzett 2004 és 2017 között. A válogatottban 53 góllal rekorder volt májusig, amikor Harry Kane megelőzte őt.

Nyitókép: Rooney utolsó, 2024. január 1-jei meccsén, amin a Leeds United 3-0-ra győzte le a Birmingham Cityt – Fotó: MI News/NurPhoto via Getty Image

#Sport#labdarúgás#football#foci#Wayne Rooney#birmingham city#egyesült királyság#anglia#másodosztály#vezetőedző#kudarc

Címlapról ajánljuk