Sport

Karsai Dániel: Rendszeresen azt álmodom, hogy futok, mint Forrest Gump

rtl.hurtl.hu

2023. december 27. 7:56

Azt is elárulta, hogy nem gondol az elmúlásra, és cseppnyi halálvágy sincs benne.

Rendszeresen azt álmodom, hogy egészséges vagyok. Sétálok lazán, jókedvűen futok, mint Forrest Gump. Aztán reggelente jön a valóság felismerése, és azt mondom magamnak: így, ebből kell kihozni a legtöbbet – mondta a gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő Karsai Dániel a Sportalnak, amely a sporthoz fűződő viszonyáról kérdezte az alkotmányjogászt. 

Karsai Dániel ugyanis amellett, hogy Vasas-drukker, évtizedeken keresztül focizott alacsonyabb ligákban. „Apám, aki már elmúlt hetven, gyerekkorunkban másról sem beszélt, mint Mészöly Kálmánról, Farkas Jancsiról, Várady Béláról és a nagy Vasas-győzelmekről. Mi az öcsémmel ebbe nőttünk bele, és természetes volt, hogy ezt a klubot szeretjük” – fogalmazott.

A gimnázium atletizált, utána viszont focizott a Láng Vasasban, a MAFC-ban, majd pedig Strasbourgban az Európai Tanács futballcsapatában. Ezen kívül két évet játszott az Elzász megye VI. osztályú AS Neudorf csapatában, velük az első évben bajnokságot is nyert és feljutott a megye V.-be. „Ezért a bajnoki címért még 120 euro jutalmat is kaptam” – jegyezte meg.

A labdarúgásból itthon lett elege, egészen pontosan a beszólogatásokból, és a győzelmi kényszerből. Ekkor kezdett el jiu-jitsuzni, és eljutott egészen a barna övig. Kétszer teljesítette az országos Kéktúrát, 2014-ben megmászta az 5500 méter magas Kala Patthart, meghódította a Himaláját, járt az Everesten. 

„Ehhez képest, amikor augusztusban kimentünk az öcsémmel, és az ő a hat- és kilencéves fiaival a Vasas meccsére, még szinte egyedül mentem fel a lelátóra. Aztán most néhány hete, a Honvéd elleni 3–0-s győzelem előtt már csak kerekesszékkel voltam képes eljutni a lelátóig. Ennyit romlott néhány hónap alatt az állapotom” – mondta.

Azt is elárulta, hogy nem gondol az elmúlásra, és cseppnyi halálvágy sincs benne, az orvosok 2-5 évet jósoltak neki.

Karsai Dániel szerint Orbán Viktornak az imánál konkrétabb eszközei is lennének, ha segíteni szeretne:


Nyitókép: RTL Híradó

#Sport#karsai dániel#labdarúgás#foci#futás

Címlapról ajánljuk