Sport

Elhűlt a világsajtó a magyar teniszező sportszerűtlenségén: Új mélypont a teniszsportban

rtl.hurtl.hu

2023. július 19. 11:08

Ellenfele feladta a meccset, Toth Kiara Amarissa pedig ünnepelni kezdett.

Egy vitatott pont tette emlékezetessé a Hungarian Open Budapest Grand Prix torna egyik mérkőzését, amelyen a húszéves magyar Toth Kiara Amarissa a 2. helyen kiemelt kínai Csang Csuajjal (Zhang Shuai) játszott – írta a 444.hu

Az első szettben 5:5-nél, 15-15-ös állásnál a bíró – a vonalbíróra hallgatva – Tothnak adott meg egy labdát. A felvétel alapján feltehetően tévesen. A kínai kiakadt, reklamált, de hiába, a pontot a magyar játékos kapta.

A meccs ment tovább, de nem sokáig: 30-30-nál a kínai újra elkezdett reklamálni, erre Toth a lábával elsöpörte a salakban a vonalnál a labda nyomát, mielőtt azt ellenőrizhette volna a bíró. A kínai játékos hitetlenkedve nézi, mi történt, majd megkérdezte ellenfelét, hogy miért tett ilyet. Mert gondot okozol, azért - válaszolta a magyar játékos.

A tornán nincs sólyomszem, azaz a vitatott eseteket csak úgy lehet felülbírálni, ha a bíró odamegy a vonalhoz és megnézi a labda nyomát a salakban.


A kínai játékost kifütyülték, és végül feladta a mérkőzést. Toth Kiara Amarissa ezután ünnepelni kezdett. 

Szörnyű, egyszerűen szörnyű

 – írta posztjában a Tennis Letter, de a lap szerint számos más tweetben is kiakadtak a teniszrajongók: volt, aki szerint Toth produkciója 

új mélypont a teniszsportban.

A történtekről megemlékezett a New York Post, valamint a Foxsport is.

Nyitókép: Twitter

#Sport#tenisz#sportszerűtlenség#bíró

Címlapról ajánljuk