Sport

Videó: véletlenül fejen találta a labdaszedőt a teniszező, társával együtt kizárták a Roland Garrosról

rtl.hurtl.hu

2023. június 4. 16:30

Nem volt szándékos, de a labdaszedőt nem sikerült megvigasztalni.

Leléptették a japán-indonéz női párost, miután egyikük véletlenül fejbe talált labdával egy labdaszedőt vasárnap a Roland Garros francia nyílt teniszbajnokságon, írja az MTI.

Kato Miju és Aldila Sutjiadi 16. helyen kiemelt duója a nyolcaddöntőben 6:7, 3:1-re állt a cseh Marie Bouzkova és spanyol Sara Sorribes Tormo ellen, amikor a japán Kato egy gém végén átütötte a labdát a túloldalra és eltalált egy labdaszedő lányt, aki időben elfordult, és így a sapkás fejét hátulról ütötte meg a labda. A tettes rögtön átment elnézést kérni, de nem tudta megvigasztalni a zokogó lányt.

A mérkőzésvezető először figyelmeztetésben részesítette az ázsiai párost, ám miután Bouzkováék jelezték neki, hogy a labdaszedő továbbra is sír, odahívta felettesét, majd rövid tanácskozás után bejelentette, hogy kizárja a japán-indonéz kettőst.

A leléptetett páros hitetlenkedve fogadta az ítéletet, Kato is elsírta magát, a közönség pedig hangos nemtetszését fejezte ki, miközben a játékosok levonultak a 14-es pályáról. Az esetről készült videót alább lehet megnézni:

Nyitókép: AP Photo / Mark J. Terrill, File

#Sport#tenisz#Roland Garros#bajnokság#baleset#labda

Címlapról ajánljuk