Sport

US Open: Babos Tímea csütörtöki meccse hat és fél óra után sem ért véget

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. augusztus 25. 8:44

Az esős idő miatt többször is félbeszakadt Babos Tímea teniszmeccse New Yorkban, hat és fél óra bruttó játékidő után péntekre napolták el a meccs befejezését.

Többször is félbeszakadt Babos Tímea mérkőzése csütörtökön az amerikai nyílt teniszbajnokság (US Open) selejtezőjének a második fordulójában, New Yorkban, írja az MTI.  

A világranglistán 200. magyar játékos a hazai közönség előtt szereplő Fiona Crawley-val (731.) találkozott, aki az előző körben Jani Rékát búcsúztatta.

Az első szettet 2:6-ra nyerte az amerikai teniszező, míg a másodikat Babos vitte 6:3-ra. A hamadik, döntő szettben a magyar játékosnak labdái voltak a 4:0-hoz, de ellenfele 3:2-re feljött, amikor eleredt az eső.

Háromórás szünet következett, majd további kisebb megszakításokkal jutottak el a rövidítésig (6:6). Ebben 5-5 volt az állás, amikor ismét csapadékosra fordult az idő, és a mérkőzésvezető úgy döntött, hogy elnapolja a meccset.

A találkozó csaknem hat és fél órája zajlik, a nettó játékidő pedig 2 óra 49 perc, folytatás magyar idő szerint pénteken 18 óra körül várható.

A 30 éves Babos legutóbb egyéniben 2020-ban indult a US Openen, akkor a főtábla első fordulójában búcsúzott.

A selejtezőben három győzelem kell a főtáblára kerüléshez.

A US Open jövő héten kezdődő főtáblás küzdelmeiben alanyi jogon Fucsovics Márton (58.), Marozsán Fábián (83.), a védett ranglistával induló Balázs Attila, valamint Udvardy Panna (124.) képviseli a magyar színeket.

Nyitókép: Kovács Tamás / MTI

#Sport#tenisz#US Open#babos tímea#eső#Időjárás

Címlapról ajánljuk