Sport

Magyarország rendezheti a Bajnokok Ligája-döntőt 2026-ban vagy 2027-ben

rtl.hurtl.hu

2023. július 18. 20:47

Mi érdeklődtünk a rendezés iránt, meg az olaszok.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) keddi közlése szerint Magyarország és Olaszország érdeklődik a Bajnokok Ligája 2026-os és 2027-es döntőjének rendezése iránt, írja az MTI. Magyarország az idén az Európa-liga fináléjának otthont adó Puskás Arénával pályázik a BL-döntőre, míg Olaszország a milánói San Siróval.

Ez azt jelenti, hogy Budapestnek nagyon jó esélye van arra, hogy három vagy négy év múlva megrendezze a világ legrangosabb klubsorozatának döntőjét.

Az UEFA tagszövetségeinek hétfőig kellett jelezniük érdeklődésüket az egyes eseményekre, de ez még nem jelent hivatalos pályázatot, azokat február 21-ig kell benyújtani, majd az UEFA végrehajtó bizottsága jövő májusban dönt a nyolc döntő helyszínéről.

Az MLSZ szóvivője, Sipos Jenő szerint „Magyarország, Budapest és a Puskás Aréna az elmúlt időszakban sok rangos eseménynek volt kitűnő házigazdája, amelyekről az UEFA, a csapatok és a szurkolók részéről is pozitívak voltak a visszajelzések”. Úgy gondolja, hogy „az egész világ odafigyelne Budapestre egy ilyen mérkőzésen, amely sok turistát vonzana Magyarországra”.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke áprilisban a szervezet közgyűlésén jelezte, hogy pályázni fognak a következő elérhető, azaz a 2026-os BL-döntőre. Akkor az MTI érdeklődésére azt mondta a sportvezető, várhatóan sok pályázó lesz. Szerinte előnyt jelent, hogy a nemzetközi meccsek szervezésével maradéktalanul elégedett az UEFA, hátrányt pedig, hogy vannak sokkal nagyobb stadionok.

Nyitókép: MTI / Vasvári Tamás

#Sport#puskás aréna#bajnokok ligája#döntő#budapest#stadion#futball

Címlapról ajánljuk