Sport

Wimbledoni döntős vallott arról egy dokumentumfilmben, hogy öngyilkos akart lenni

rtl.hurtl.hu

2023. június 14. 20:52

Nick Kyrgios még egy pszichiátriai intézet segítségét is igénybe vette.

Nick Kyrgios „őszintén gondolkodott” az öngyilkosságon, és még egy londoni pszichiátriai kórház segítségét is igénybe vette, miután 2019-ben vesztett Rafael Nadallal szemben Wimbledonban – írta a BBC.

A 28 éves ausztrál a második körben kapott ki a spanyol teniszezőtől. 

Ittam, kábítószereztem, utáltam azt, amilyen vagyok

– mondta a Break Point című dokumentumfilmben, amely a 2022-es döntőig való eljutását dolgozza fel.

„Wimbledonban (2019-ben) veszítettem. Felébredtem, apám az ágyon ült, és sírt. Ez volt a nagy ébresztő számomra. Egy londoni pszichiátriai osztályon kötöttem ki, hogy rájöjjek a problémáimra” – idézte fel. 

Tavaly februárban Kyrgios posztolt az Instagramon a mentális egészségéről, és azt mondta, hogy 2019-ben „öngyilkossági gondolatai” voltak, és azért is küzdenie kellett, hogy felkeljen az ágyból. Akkor mutatta meg azt az Australian Openen készült fotót is, amelyen jól kivehetők az önsértés nyomai.

Később túljutott a nehéz időszakon, Instagram-oldalán pedig azt írta, hogy teljes fordulatot vett az élete. 

Nick Kyrgios tavaly bejutott a wimbledoni döntőbe, ahol a 23-szoros Grand Slam-bajnok, Novak Djokovic verte meg, majd sérüléssel küzdött. Kedden tért vissza először a pályára a németországi Stuttgart Openen, ahol a nyitókörben kikapott a kínai Wu Yibingtől.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Nyitókép: Kamran Jebreili/AP

#Sport#öngyilkosság#nick kyrgios#tenisz

Címlapról ajánljuk