Sport

Magyar arany született a zágrábi birkózó Európa-bajnokságon

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. április 22. 21:25

Takács István szerb, román, bolgár, svájci és végül török versenyzőt verve végzett az élen a kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában szombaton.

A kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában szereplő Takács István aranyérmet nyert szombaton a zágrábi birkózó Európa-bajnokságon, közölte az MTI.

A BHSE sportolója pénteken nagyszerű teljesítménnyel, szerb, román, bolgár és svájci riválisokat legyőzve menetelt be a fináléba. Ott a török vb-bronzérmes Ali Cengiz várt rá, akit 5-2-re vert meg.

Magyar arany született a zágrábi birkózó Európa-bajnokságon
Takács István (pirosban) a török Ali Cengiz ellen küzd – Fotó: Illyés Tibor / MTI

Az U23-as világ- és Európa-bajnok 23 éves magyar klasszis felnőtt karrierje eddigi legnagyobb sikerét aratta, egyúttal a magyar küldöttség hatodik érmét, közte az első – és biztosan az egyetlen – aranyát szerezte meg.

Korábban a nőknél Bognár Erika (55 kg) és Orsós Sztálvira (53 kg) második, a szabadfogásúaknál Bajcajev Vlagyiszlav (97 kg) és Ligeti Dániel (125 kg) harmadik lett, csakúgy mint szombaton a kötöttfogású Lévai Zoltán (77 kg).

Nyitókép: Takács István ünnepel a győztes döntő mérkőzés után a zágrábi birkózó Európa-bajnokságon, 2023. április 22-én – Fotó: Illyés Tibor / MTI

#Sport#birkózás#zágráb#horvátország#Európa bajnokság#takács istván

Címlapról ajánljuk