Sport

Kubatov a Liu testvérek országváltásáról: A szövetség úgy döntött, hogy az ő edzőjüket nem fizeti tovább

rtl.hurtl.hu

2022. november 19. 14:50

Az FTC elnöke mintha arra utalt volna, hogy a korcsolyaszövetség megegyezhetett volna a testvérek edzőjével. 

Megszólalt az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó Liu testvérek országváltásáról Kubatov Gábor is – szúrta ki a 444. A fivérek klubszinten a Fradiban versenyeztek, Kubatov az FTC elnökeként nyilatkozott a Hír TV-nek a távozásukról:

Elsősorban hazánknak veszteség. Szerintem ez egyetlen dolgon múlt, hogy a szövetségnek nem sikerült megegyezni az edzőjükkel. A Fradi mindent megtett, próbáltunk közbelépni, kommunikálni, de a szövetség úgy döntött, hogy az ő edzőjüket nem fizeti tovább. Nem mentem bele mélyebben, hogy mi ennek az oka, csak fájdalmas. Két nagyon jó gyerekről van szó

– mondta Kubatov, kritizálva a korcsolyaszövetséget, amelynek elnöke egyébként Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, épp úgy, mint Kubatov. 

Kósa korábban arról beszélt, hogy egy folyamat vezetett idáig, amelyben a kulcskérdés az volt, hogy a kínai szövetség hazahívta a Liu fivérek kínai edzőjét, Csang Csing Linát, „aki így legszebb álmát válthatja valóra azzal, hogy saját hazája válogatottját vezetheti, emiatt, az ő kérésére bontották fel a határozatlan időre szóló szerződését”.

Liuék országváltása akkor jöhet létre, ha kifizetik a szövetségnek az elmúlt évek felkészülési költségét, azaz 300 millió forintot. 

Nyitókép: Kovács Tamás / MTI

#Sport#kubatov gábor#kósa lajos#liu shaolin sándor#liu shaoang#gyorskorcsolya#országváltás#Liu#Liu testvérek

Címlapról ajánljuk