Belföld

Tíz fradiszurkoló kitiltását jelentette be Kubatov Gábor

rtl.hurtl.hu

2022. október 25. 17:41

Öt évig nem mehetnek a stadionba. 

Csütörtök este az Európa-liga H csoportjának 5. fordulójában Ferencváros az AS Monacót fogadja a Groupama Arénában. A meccs előtt Kubatov Gábor a Facebookon közölte, hogy a múltkori Crvena Zvezda elleni Európa-liga csoportmérkőzésen történtek miatt kitiltanak tíz szurkolót. 

„Csütörtökön az év meccse következik. Győznünk kell, ha azt szeretnénk, hogy tavasszal is a nemzetközi kupákban szerepeljünk. Ez szurkolók nélkül nem megy, és senki nem teheti kockára azt a segítséget, amit a szurkolók a lelátóról tudnak adni a csapatunknak” – írta Kubatov, majd hozzátette: „A Crvena Zvezda elleni meccsen azonban történt néhány olyan dolog, ami ezt kockáztatja, mert az UEFA nagyon könnyen ad kemény büntetéseket a nemzetközi meccseken való pirotechnikázásért például.”

Ezért hoztunk néhány intézkedést az elmúlt napokban: tíz olyan szurkolónk van, akiket kitiltottunk a Ferencváros stadionjából, az idegenbeli meccsekről, illetve kitiltottunk a nemzetközi kupameccsekről is.

– közölte. Szerinte erre egyebek közt azért volt szükség, mert „volt olyan szurkolótársunk, aki a nevére szóló jegyét eladta a szerbeknek, akik persze nem tudtak bejönni a stadionba, de jegyzőkönyvbe mondták, hogy feketepiacon, méregdrágán vették a jegyeket.”

„Azokat a szurkolókat is kitiltottuk, akik kiégették a térelválasztó hálót a B szektor előtt, utána pedig bedobták a pályára a pirotechnikai eszközöket. És azokat a szurkolókat is mind kitiltottuk, akik amikor ezért a szurkolótársak szóltak, fenyegetőleg léptek fel” – mondta Kubatov a videóban, és hozzátette: öt évet kaptak mindannyian, öt évig nem jöhetnek Fradi-meccsre, illetve minden okozott kárért be fogják őket perelni, ideértve a labdafogó hálót és a nemzetközi büntetéseket, amit miattuk kaptak.


Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

#Belföld#kubatov gábor#fradi#ferencváros#szurkoló#kitiltás

Címlapról ajánljuk