Sport

Így búcsúzik a magyar sportvilág Csollány Szilvesztertől

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. január 24. 18:24

Csisztu Zsuzsa, Gyurta Dani, Berki Krisztián is megrendülve búcsúzott az olimpikontól.

Hétfőn meghalt Csollány Szilveszter olimpiai bajnok magyar tornász. Az olimpikon Covid-19 betegséggel került tavaly kórházba. Több mint ötven napig feküdt az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet intenzív osztályán, ahol az utóbbi napokban már speciális lélegeztetőgép, műtüdő tartotta őt életben.

Halálának hírét a magyar olimpiai csapat és a tornász szövetség osztotta meg Facebookon, nem sokkal később rengetegen reagáltak Csollány Szilveszter elvesztésére.

Felfoghatatlan, hogy elmentél Szilas, ugyanis a mai napig csak azt a lehetőséget tudtam elképzelni, hogy felépülsz

– így kezdte posztját Tóth Dávid kajakos, Csollány Szilveszter közeli barátja.

„Fiatalkorom ikonja vagy, felnőttként pedig barátok lettünk. Utoljára novemberben találkoztunk, beültünk ebédelni egyet, emlékszem bolognait kértél. Nem akartad túlspirázni, nem úgy, mint amikor te sütöttél, főztél nekünk valami elképesztően finomat. A sok nagyszerű emlék és a végtelen jóindulat, kedvesség, ami eszembe jut ha rád gondolok. Hihetetlen, hogy nem vagy többé. Rettenetesen fogsz hiányozni!”

 

Drága Barátom! Szilas, ezt az utolsó gyakorlatodat már nem tudtad befejezni, egyszerűen nem hiszem el ezt a pusztítóan fájdalmas hírt! Leírni sem vagyok képes: Nyugodj békében!

Miért??? Nyugodj békében, Szilas!

– reagált Gyurta Dani úszó.

 

Berki Krisztián tornász hivatalos Facebook oldala megváltoztatta a borítóképét:

Berki a Nemzeti Sportnak arról beszélt, megdöbbentette a hír, és azóta sem tért magához:

Csollány Szilveszter volt a nagy példaképem, az olimpiai aranyérme döbbentett rá arra, hogy talán én is odaérhetek a legjobbak közé 

mondta a lapnak London olimpiai bajnoka

„Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa bajnok tornász nem csak Magyarország, hanem Dunaújváros hírét is vitte a világban. 1998-2000 között a Dunaferr SE versenyzője volt, ezen időszak alatt megnyerte első olimpiai aranyérmét a Sydney olimpián”

– emlékezett vissza Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere.

 

Egy csodálatos tehetség volt, őserő. Minden szeren viszonylag jó versenyző volt, de hát gyűrűn teljesen kiemelkedett. Európabajnok volt, világbajnok volt, olimpiai ezüst érmes volt, olimpiai aranyérmes volt. Szinte verhetetlen volt. Nagyon el vagyunk keseredve. Nagyon, nagyon sajnáljuk. Óriási veszteség a magyar sportnak is, meg a tornának is.

– mondta az RTL Híradójának Magyar Zoltán, a Magyar Tornaszövetség elnöke.

„Sok-sok közös élmény és emlék fűz össze kettőnket, és nem csak a sport kapcsán, hiszen mi például nyertünk együtt halászléfőző versenyt is. Reménykedtem abban, hogy újra együtt lehetünk, hogy újra főzhetünk együtt, hogy minden jóra fordult. Nincs annál borzalmasabb, mint amikor egy szülő eltemeti a gyermekét, de én is hasonlót érzek, hiszen a sok együtt töltött év magával hozta azt is, hogy gyermekemként tekintettem rá” – nyilatkozott a Nemzeti Sportnak Vereckei István, a magyar férfi tornaválogatott korábbi szövetségi kapitánya, Csollány Szilveszter volt edzője.

Nyitókép: Pintér Tamás dunaújvárosi polgármester Facebook-oldala

#Sport#csollány szilveszter#elhunyt#meghalt#facebook#gyász#csisztu zsuzsa#gyurta dani#berki krisztián

Címlapról ajánljuk