KERESÉS search-close

Jáksó László

szerző:
2012.09.27. 11:38
Kifejezetten nehéz három mondatban bemutatkozni. Az elsőt ráadásul már el is használtam.
Jáksó László
Család, magánélet:
egy gyermek, egyedülálló

Iskolák:
Színház- és Filmművészeti Egyetem

Szakmai karrier:
Az RTL Klub-hoz köthető

Kontakt, linkek:
jakso@jakso.hu;

Ha 3 mondatban kéne bemutatkoznia, mit mondana?
Kifejezetten nehéz három mondatban bemutatkozni. Az elsőt ráadásul már el is használtam. S most, hogy a harmadik mondatnál járok, de még semmit sem mondtam magamról, csak nyújtani tudom a mondatot és remélni, hogy azért nem gondolják, hogy pontosan az és annyi vagyok, amennyi a sajtóban megismerhető rólam.

Ha barátok, akkor...
Sörözés, elmászkálás, beszélgetés, kiülés mindenféle helyekre, néha Vidámpark és egyéb olyan tevékenységek, amelyeket értelmes ember az én koromban nem végez. Szerencsére hozzám hasonló barátaim vannak.

Ha szabadidő, akkor...
Leginkább semmi, számítógépprogramok írása, website-ok kezelése, ez korábban munka volt, mára szabadidős tevékenység lett. Extrém sportként a csajozás, de ha egy ejtőernyősnek annyi lenne a sikerszázaléka, mint nekem…

Ha utazás, akkor...
Észak. Sokáig azt hittem, hogy a nyár sokkal jobb, mint a tél, aztán megjöttek ezek a remek negyvenkét fokok, amelyek miatt rá kellett jönnünk, hogy nem, nem változik a Föld klímája, nincs itt kérem semmi baj. Finnország a kedvencem, csak kissé sokkoló, amikor nyáron az ember a tizenhat fokból hazajön a negyvenbe.

Ha ország, akkor...
Finnország. Olyan nagyon nagy utazós azért nem vagyok, biztsan vannak még szép helyek a Földön, nekem ez tetszik az eddig megismertek közül.

Ha idézet, akkor...
Semmi. Vagy maximum Churchilltől az, hogy ’Akinek vannak önálló gondolatai, az mondja azokat, akinek meg nincsenek, az vesz egy könyvet tele idézetekkel…’ – tessék. Már idéztem is. Biztosan nincsenek önálló gondolataim.

Ha film, akkor...
Mikor mi. Nem szoktam leragadni egynél. Nem is értem azokat, akik életre szólóan kiválasztanak egy filmet és erre a kérdésre mindig benyögik azt, hacsak nem azért teszik, mert ez kényelmes. Ha nem akarok figyelni, még az akciófilm is megteszi, de szívesen hörgök rájuk művészmozik előtt, ha erre van igény. Nem tudok választani.

Ha könyv, akkor...
Ugyanaz a bajom, mint a filmekkel. Az ember szükségszerűen megjátssza magát az ilyen válaszoknál, igyekszik szimpatikus könyveket választani, az én időmben még Esterházy Péter volt a sikk, mit olvasol, hja, kérlek, a Termelési-regényt, mára Márai látszik betölteni ezt a szerepet, amelyhez neki magának természetesen semmi köze, ez az ő értékéből nem von le semmit. Csak relatíve érzéketlen vagyok a bizonyításra való felhívásokra és csapdahelyzetekre, ahol nemigen van jó válasz – ha a Micimackót mondom s viccre veszem a dolgot, annyi fog megmaradni a kérdezőben, hogy gyermekirodalomig jutottam.

Ha zene, akkor...
Akkor túl sokat dolgoztam zenés rádióban ahhoz, hogy kikapcsolódásként feltétlenül zenét hallgassak. Inkább a csendet szoktam választani és a természetes zajokat. Előfordul Stingtől Dvorakig minden, Beethovenhez és a Picasso Branch-hez egyaránt semmi közöm, de ha hangos a szomszéd, Respighi megteszi visszavágásként.

Ha színész/színésznő, akkor...
Próbáltam én már színésznővel járni, hát nem ajánlom. Persze, vicc, de a legközhelyesebb megközelítést átugorva, tehát nem boncolgatva a „mikor játszik és mikor nem” fergetegesen hülye problematikáját, marad még az, hogy képzésük lényege lelkük kitépése mintegy, s aztán légy velük boldog, ha tudsz.

Ha színdarab, akkor...
Már megint egy kérdés, amelyre jól kell felelni. Ha a „mit olvastál” kérdésre sem válaszoltam, ide sem rántom be szegény Shakespeare-t, volt már neki elég baja. Inkább az alternatív színházakat szeretem, mozgásszínház, egyéb ötletek, beszédből van a szakmámban épp elég.

Ha ital, akkor...
Víz. Miért ne? Minden más árt, sőt, az is. Nem kötődöm különösebben az alkoholhoz, a nullától a jesszushogymegyekhaza-ig mindenféle szinten rúgtam már be, az lenne a furcsa, ha nem így lett volna. Nagyon szeretem a jó kávét, az íze miatt, az első kettő után hajlamos vagyok koffeinmentesben tovább iszogatni.

Ha étel, akkor...
Körömpörkölt. Lenne. Csak abból még nincs light verzió. Ámbár ha nem eszem hozzá kenyeret… akkor meg minek. Újabban felfedeztem a steak-eket, zöldséggel, hát istenkém, ahogy öregszik és hízik az ember, a legkülönösebb dolgokat tanulja meg finomnak érezni.

Ha szín, akkor...
Kockás

Ha nagy álom, akkor...
Imádok aludni, úgyhogy bármi. Általában nem emlékszem az álmaimra, szerintem ez áldás. Van annyi stressz bennem, hogy valószínűleg állandóan ölök álmomban, minek arra emlékezni, rossz lesz a lelkiismeretem tőle. Egyébként pedig, ha egy percre érteni akarom a kérdést, semmi különös. Majd még szeretnék egy másik életet.

Ha RTL Klub, akkor...
Teljesen nyugalmas munkahely. Nagyjából sejtem, mennyibe kerül egy embert híressé tenni, felfuttatni, úgy gondolom, hogy ez is egy iparág, amelyben az alany pont úgy lojális, mint a többi ágazatban. Sohasem értettem az akörüli sajtóizéket, hogy valaki miért nem szerepelhet máshol. Én például nem is akarok.
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való