Kultúra

Őszintén vallott Dózsa László özvegye: Tudtuk, hogy mindez bekövetkezik, erre nem lehet felkészülni

rtl.hurtl.hu

2023. december 28. 20:57

A színész két hete halt meg.

Két héttel Dózsa László halála után a Blikk megszólaltatta a színész 36 évvel fiatalabb özvegyét a férfi elvesztéséről. Gabriella azt mondta el: „A halála előtt néhány nappal még beszéltünk, de egyre gyengébb volt, az utolsó napjaiban már csak aludt. Laci belealudt a halálba, nem érzett fájdalmat”.

Az özvegy így folytatta: „Nem akarom elhinni... Hiába tudtuk, hogy mindez bekövetkezik, erre nem lehet felkészülni. Hihetetlenül hiányzik. A kedvenc ünnepe volt a karácsony, sokszor már novemberben feldíszítette a fát. Ő ezt kiválasztotta magának… Minden évben gyertyát gyújtunk majd az emlékére”.

Szerinte „senki nem tudná felülmúlni őt. Igazi egyéniség volt. Nem igazodott az elvárásokhoz, meg tudta őrizni a gyermeki mivoltát, ezért volt kortalan.Nagyon szerettük egymást, a nagy korkülönbség ellenére is. Sokat kirándultunk együtt, közösen a gyerekekkel. A lányaim és közte is volt egy erős kapocs, nagyon jól megértették egymást”.

Felidézte, hogy az „utóbbi 2-3 év megterhelő volt lelkileg az egész családnak. Egyik kórházból a másikba jártunk, 2022-ben szinte minden nap történt valami, ami miatt mentőt hívtam, avagy én vittem be a sürgősségire, esetleg engem hívtak”.

Mint arról beszámoltunk, Dózsa László 2016 októberében egy 1956-os falfestmény kapcsán keveredett botrányba. A hatalmas plakát egy 56-os pesti srácot ábrázolt, a kép mellé azt írták, hogy ő Dózsa László, aki 1942-ben született. A képen szereplő pesti srác azonban Pruck Pál volt. Ezt az 1956-os Intézet  vizsgálata is megállapította. Schmidt Mária, az emlékév kormánybiztosa Dózsát arra biztatta, hogy küzdjön az igazáért. A kormánybiztos nem fogadta el a vizsgálat eredményét.


Nyitókép: MTI / Soós Lajos

#Kultúra#dózsa lászló#özvegy#halál#színész#vallomás#1956

Címlapról ajánljuk