Kultúra

Kanye West: Hogy lennék antiszemita? Most b*sztam meg egy zsidó p*csát

Mohos MátéMohos Máté

2023. november 20. 13:23

A rapper új számában sajátos stílusában reagált az antiszemitizmussal kapcsolatos vádakra.

Nemrég jelent meg Kanye West új dala, amely majd soron következő lemezén is hallható lesz. A Vultures (Keselyűk) című számban a sok botrányon átesett rapper reagál azon vádakra is, melyek szerint antiszemita. Ye a következő, kikezdhetetlen logikájú sort rappeli el:

Hogy lennék antiszemita? Most basztam meg egy zsidó picsát.

A Ty Dolla Sign és Lil Durk közreműködésével készült dalban korábbi menedzserének is beszól, valamint a Columbine-i lövöldözéssel is viccelődik. Kétséges így, hogy mennyire tudja lemosni a dal segítségével azt, amely decemberi megjelenése után Alex Jonesnál ismét ráragadt.

Ebben az interjúban a rapper dicsérte Hitlert és antiszemita vicceket mesélt. Kanye-t korábban a Twitter is letiltotta antiszemitizmus miatt, valamint több üzleti partnere is hátat fordított neki. A rapper korábban arról számolt be, hogy egy nap alatt kétmilliárd dollárt vesztett kommentjei miatt, írja a Variety.

Májusban arról számoltunk be, hogy a holokauszttagadó rapper bejelentette, hogy indul az elnökségért, és egy pedofíliát pártoló altrightos megmondóembert vett maga mellé, velencei fenékvillantásáról pedig itt olvashat. Ha pedig érdekli, milyen egy 2023-as Kanye West-szám, a Vultures-t alább lehet meghallgatni:


Nyitókép:  MEGA / GC Images / Getty Images

#Kultúra#kanye west#rap#antiszemitizmus#dal#vád

Címlapról ajánljuk