Kultúra

Közmunkára ítélték Marilyn Mansont, mert ráfújta az orrát valakire

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 18. 21:38

A koncertjén dolgozó videós szenvedte el Manson orrváladékának érintését.

Valamivel több mint 1400 dollár pénzbírságra és 20 óra közmunkára ítélték Marilyn Mansont, mert ráfújta az orrát az egyik videósára egy 2019-es New Hampshire-i koncerten – írja az AP.

Az 54 éves zenészt – hivatalos nevén Brian Warnert – két testi sértéssel vádolták meg. A tárgyaláson videós kapcsolaton akart megjelenni, de a bíró megkövetelte, hogy személyesen is részt vegyen.

Manson nem vallotta magát bűnösnek az orrfújás vádjában, de elítélték érte. Ejtették viszont azt a vádpontot, amely szerint le is köpte a videósokat. 

A bíró, aki Manson tetteit „kirívónak” nevezte, beleegyezett abba, hogy a zenész Kaliforniában végezze el a közmunkát. Manson újságíróknak arról beszélt, hogy szívesen dolgozna gyógyulófélben lévő emberekkel. A közmunkáról február 4-ig kell igazolást benyújtania. 

A rendőrségi dokumentumok szerint Manson a koncerthelyszín színpadi árkában megközelítette a videós Susan Fountaint, majd ráköpött. A nőnek mindkét keze nyálas lett. Manson ezután ismét odalépett hozzá, letérdelt, eltakarta az egyik orrlyukát, majd a másikból a nő karjára fújta az orrváladékát. 

Fountain nem volt jelen a bíróságon, de írásbeli nyilatkozatában azt mondta: 30 éve dolgozik a szakmában, és rengeteg emberrel dolgozott már, de soha nem alázták meg úgy, ahogy azt Manson tette. 

Az, hogy leköpött, és rám fújta az orrát, a legundorítóbb dolog volt, amit ember valaha tett

– fogalmazott. 

Nyitókép: REUTERS/Danny Moloshok

#Kultúra#marilyn manson#orr#orrváladék#közmunka#büntetés#bíróság

Címlapról ajánljuk