Kultúra

A Laposföld-díjas Bagdy Emőke szerint „nagy válság következik” az LMBTQ miatt

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 2. 12:24

Szerinte nem szabadna „fellazítani a normát, és tágítani annak határait”.

Prof. dr. Bagdy Emőke idén áprilisban kapta meg a Szkeptikus Társaság Laposföld-díját, amit „a tudomány presztízsének és társadalmi elfogadottságának lerombolásában elévülhetetlen érdemeket szerzett személyeknek vagy szervezeteknek” adnak át minden évben.

A társaság megfogalmazása szerint Bagdy Emőke „a szexuális fejlődéssel és a nemi szerepekkel kapcsolatos elavult, több évtizede meghaladott álláspont magabiztos és kitartó képviseletéért és ideológiai elköteleződésből fakadó rendszeres gendertagadó, homofób megnyilvánulásaival, valamint a szabad megfogalmazású kvantumhalandzsájával” érdemelte ki a díjat.

Mint a Redditen felhívták rá a figyelmet, a klinikai szakpszichológus ezúttal is az LMBTQ mozgalom elleni érveket hozott fel Egedi-Kovács Melinda Női kör című YouTube-műsorában.

Ha a normát fellazítjuk, és a normalitás határait tágítjuk, illetve van egy kisebbség, amelyik állandóan be akar türemkedni jogot formálva, hogy ő is a többséghez tartozzon, és a normalitás határai szétmennek, akkor nagyon nagy válság következik

– ecsetelte a kerekasztal-beszélgetésben. Fenyő Iván erre visszakérdezett, hogy az LMBTQ közösségről beszél-e, Bagdy pedig megerősítette, hogy igen.


Nyitókép: Bagdy Emőke, Fotó: Nagy Zoltán

#Kultúra#bagdy emőke#fenyő iván#lmbtq#Videó

Címlapról ajánljuk