Kultúra

Gyűjtést szerveznek a Jókai utcai házomlásban megsérült táncművész gyógyítására

rtl.hurtl.hu

2023. július 18. 15:13

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad egyik előadásán a bevétel egy részét Tóth Nikolett rehabilitációjára fogják fordítani.

Gyűjtést szervez a Margitszigeti Színház Tóth Nikolett táncművész részére, aki tavaly sérült meg súlyosan a Jókai utcai házomláskor – írja a hvg.hu.

Augusztus 4-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon mutatják be az ExperiDance Fergeteges című előadását, amiben balesete előtt Tóth táncolta Sissi szerepét. Az előadásra jegyet váltók minden jegyből 1500 forinttal támogatják a táncművész megsegítésére létrehozott alapítványt.

A cikk szerint a közeljövőben lehetőség lesz egy új és korszerű rehabilitációs kezelés indítására, aminek jelentős költségeire a családjával együtt szívesen fogadja a kezdeményezett gyűjtési támogatást.

Tavaly június 27-én délelőtt omlott le az Aradi utca és Jókai utca sarkán lévő ötszintes épület teteje. Az omlás magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányait is. A törmelék az úttestre és a parkoló autókra zuhant, a balesetben életveszélyes koponya- és gerincsérüléseket szenvedett a Budapesti Operettszínház táncművésze, aki épp munkába sietett.

A művésznő azóta nehéz műtéten esett át. A házomlás súlyos sérültje mellett három könnyebb sérültje is volt a balesetnek.

Nyitókép: A VI. kerület Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épület 2022. június 28-án, amelynek homlokzati fal és tetőszerkezeti elemei az előző nap az utcára és parkoló autókra dőltek. Fotó: MTI/Balogh Zoltán.

#Kultúra#jókai utca#budapest#házomlás#tóth nikolett#margitszigeti színház#gyűjtés#rehabilitáció

Címlapról ajánljuk