Kultúra

Kevin Spacey védelmében tanúskodott Elton John

rtl.hurtl.hu

2023. július 17. 20:19

A színész sztoriját támasztották alá. 

A védelem tanújaként vallomást tett Kevin Spacey szexuális zaklatási perében Elton John. 

A BBC szerint a zenészt arról kérdezték, hogy Spacey részt vett-e az énekes által a windsori otthonában rendezett partin 2002-ben: egy panaszos ugyanis azt állítja, hogy a színész akkor bántalmazta őt, amikor autóval vitte az eseményre. Spacey tagadta, hogy abban az évben ott volt a partin. 

A 63 éves Spacey 2001 és 2013 között négy férfi ellen elkövetett 12 szexuális bűncselekmény vádjában vallotta magát ártatlannak.

Elton John videokapcsolaton keresztül jelentkezett be Monacóból. A világsztár elmondta, hogy Spacey 2001-ben részt vett az általa minden évben megrendezett White Tie and Tiara Ballon nevű partin.

Igen, fehér nyakkendőben jött, és egyenesen egy magánrepülőgépről szállt le. Igen… Nem hiszem, hogy egyébként fehér nyakkendőt viselne

– magyarázta az énekes, és hozzátette, hogy Spacey a bál után az ő windsori otthonában töltötte az éjszakát, de nem emlékszik arra, hogy a színész azóta járt volna nála. 

Elton John férje, David Furnish szintén tanúvallomást tett, és elmondta, emlékszik arra, hogy Spacey részt vett a szóban forgó eseményen (2001-ben), és hozzátette: „Nagy volt az izgalom, hogy egy Oscar-díjas színész is eljön a bálra”. 

A tárgyalás folytatódik.

Nyitókép: MTI/EPA/Vickie Flores

#Kultúra#elton john#kevin spacey#parti#szexuális zaklatás#bíróság#tárgyalás#tanúvallomás

Címlapról ajánljuk