Kultúra

Az egyik legismertebb magyar zenész ellen indított eljárást az adóhatóság

rtl.hurtl.hu

2023. július 8. 9:50

Milliók nézik a klipjeit, „mindig márkás, értékes holmikat hord, azt gondolom, lenne neki miből kifizetni a kötelező járulékokat” – mondta róla egy zenésztársa.

Egy sikeres, a lapokban is sokat szereplő előadó az a zenész, aki ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal eljárást folytat – írta a Blikk, amely ugyan azonosította a művészt, de személyiségi jogai miatt a kilétét nem fedte fel. 

Azt írták róla, hogy a zenész egyre gyakrabban örvendezteti meg rajongóit új videóval a YouTube-on, klipjei többmilliós megtekintéseket érnek el.

„Amint olvastam a hírt, egyből tudtam, hogy róla lehet szó, a szakmában nyílt titok, hogy vannak kellemetlen esetei” – mondta a lapnak egy másik ismert, neve elhallgatását kérő zenész. „Nem értem, miért csinálja, hiszen rengeteg fellépése van, a dalai is hatalmas népszerűségnek örvendenek a YouTube-on és a Spotify-on. Mindig márkás, értékes holmikat hord, azt gondolom, lenne neki miből kifizetni a kötelező járulékokat” – tette hozzá.

A NAV közleménye szerint a nyomozóik több eljárást is lefolytattak az ismert előadó ellen, akit gyanúsítottként hallgattak ki, és aki ellen költségvetési csalás miatt nyomoznak, miután úgy vélik, nem tett eleget a személyi jövedelemadó (szja) bevallási és fizetési kötelezettségének, ezzel mintegy 20 millió forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek.

Több százmilliós nézettség kell az első helyhez

A Blikk összesítése szerint egyébként a YouTube-on megtekintett videókat nézve Magyarországon Missh áll a legjobban, ­klipjeit 480 millióan látták eddig, őt követi G.w.M 408 millióval, L.L.Junior 382 millióval, ByeAlex 294 millió, Horváth Tamás 262 millió megtekintést mutathat fel, míg Azahriah 259 milliónál tart eddig. A rapper T. Danny 253, Burai Krisztián 218, DR BRS 193, KKevin 124 millió megtekintéssel büszkélkedhet.

Nyitókép: Pixabay

#Kultúra#nav#zenész#eljárás

Címlapról ajánljuk