Gazdaság

Nehézsúlyú bűnöző arany koronáját árverezi a NAV

rtl.hurtl.hu

2023. június 21. 13:58

Milliós nyakékek, hatalmas arany ékszerek kerültek elő, most pedig kalapács alá.

A NAV tavaszi árverésén elkelt az összes meghirdetett ékszer, újságolta el Facebook-oldalán a hivatal. Nem kell búslakodniuk azoknak, akik lemaradtak: ismét lehet akár 21 és 22 karátos gyűrűkre, fülbevalókra és nyakláncokra licitálni. Összesen 39 tételre tehető ajánlat június 29. és július 3. között, a hivatal következő árverésén. Az ékszerek becsült összeértéke csaknem 50 millió forint.

Van köztük például egy diadém, amelynek becsült ára 888 ezer forint, de olyan díszes nyakék is kalapács alá kerül, amelynek becsértéke ára 1,9 millió forint.

A NAV honlapja szerint a diadém Salmo Bazkkától származik. A Hír TV korábbi cikke szerint 2018-ban 187 millió forint értékben jegyzett be vagyonzárolást a Nemzeti Nyomozóiroda abban a pesterzsébeti házban, ahol egy évvel korábban elfogták egy nemzetközi bűnszervezet szír tagjait.

Salmo Bazkka és fiai 2017-es elfogásakor több mint 140 millió forint készpénzt és három kiló aranyékszert is lefoglaltak. A hatóságok gyanúja szerint a fegyver- és kábítószer-kereskedő bandatag még 2012-ben vette meg pesterzsébeti, kétszintes házát, ahol – a szomszédok szerint – mintegy húszan laktak.


Nyitókép: NAV / Facebook

#Gazdaság#nav#árverés#korona#diadém

Címlapról ajánljuk