Baleset-bűnügy

Évekre börtönbe kerülhet az egyik legismertebb magyar zenész

rtl.hurtl.hu

2023. július 10. 7:31

Az adócsaláson ért zenészre, akinek klipjei milliós nézettséget érnek el a YouTube-on, büntetőkamat, bírság, börtön várhat. Már gyanúsítottként kihallgatták.

Több évig tartó börtönbüntetést is kaphat az a híres magyar zenész, aki ellen adócsalás miatt indítottak eljárást – írta a Blikk. Ahogy arról már beszámoltunk, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói  több eljárást is lefolytattak az ismert előadó ellen, akit gyanúsítottként hallgattak ki.

A zenész ellen költségvetési csalás miatt nyomoznak, mert nem tett eleget a személyi jövedelemadó (szja) -bevallási és -fizetési kötelezettségének, ezzel mintegy 20 millió forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek.

A Blikk cikke szerint a zenészt gyanúsítottként kihallgatták, valamint bizonyítékokat és különböző vagyonelemeket is lefoglaltak nála. Az előadó a YouTube-on látható videói után kapott százmilliós bevétele után nem fizette be az adót – írta a lap.

A Blikknek Tóth Levente, a Bank360.hu vezető szakértője elmondta, hogy a NAV által említett húszmilliós összeg a be nem fizetett adót és a büntetőkamatokat is tartalmazhatja, és „erre jön még az adóbírság”.

Ha közben befizeti az összeget, az enyhítő körülményként veszi figyelembe a bíróság a büntetés kiszabásakor. Dr. Galgóczi Zoltán ügyvéd általánosságban elmondta, hogy a büntetés egytől öt évig terjedő szabadságvesztés is lehet, de az elmaradt adó befizetésével felfüggesztett börtönbüntetéssel is megúszhatja.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

#Baleset-bűnügy#adócsalás#zenész#előadó#adócsaló#börtönbüntetés#szja#nav#youtube

Címlapról ajánljuk