Kultúra

Bocsánatot kért Nacsa Olivér: „Azt hiszem, sosem késő belátni, ha az ember hibázik”

rtl.hurtl.hu

2023. április 3. 8:22

Azt mondta, hogy szerinte félreértették a szavait, és csak azt szerette volna mondani, hogy valamiért kevesebb a női előadó a humoristák között.

Nagy felháborodást okozott, amikor Nacsa Olivér humorista a Karc FM műsorában arról beszélt Pottyondy Edina kapcsán, hogy szerinte „a humor nem női műfaj”.

„Szerintem ez nem egy női pálya, nem egy női műfaj a humor. Ha megnézzük, nem voltak sokan ebben a szakmában. (…) A nézők kevésbé adnak egy-egy humoros mondatnak, gondolatnak nyomatékot, ha azt egy nő szájából hallják” – fogalmazott. 

Pottyondi Edina videóban reagált az elhangzottakra: „A riporter azt kérdezte tőled, hogy mit gondolsz rólam. Nem a nőkről, rólam! 

Ha lennének tökeid, akkor azt mondtad volna, hogy nem tetszik, amit csinálok, tehetségtelennek tartasz, vagy nem vagyok vicces. Ehhez képest azon kezdtél el álságosan sajnálkozni, hogy a nőknek nincs humoruk, és a közönségnek sincs rájuk fogadókészsége!

– fogalmazott, azt is megjegyezve, hogy szerinte a humorista emiatt egyszerűen csak gyáva.

Nacsa Olivér vasárnap késő este a Facebookon kért bocsánatot szavaiért.

„Azt hiszem, sosem késő belátni, ha az ember hibázik, és félreérthető megfogalmazásával adott esetben sokak érzékenységét sértheti valamilyen módon, noha a konkrét témával kapcsolatban rossz szándék nem vezérelte. Belátom, ebben az esetben ez pontosan így történt” – írta.

„Eredetileg azt szerettem volna elmondani, amelyet előttem már korábban többen is elmondtak, hogy valamiért hazánkban kevesebb a női előadó ebben a szakmában. 

Nem kérdés számomra az sem, hogy mindig az adott embert kell nézni függetlenül attól milyen nemű, nő vagy férfi, nemzetiségű, vagy politikai hovatartozású az illető.

Itt és most a témát lezárva szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől, akit esetleg megbántottam!” – tette hozzá.

Nyitókép: Zih Zsolt/MTI

#Kultúra#nacsa olivér#humorista#pottyondy edina

Címlapról ajánljuk