Kultúra

Videón, ahogy a Foo Fighters elhunyt dobosának fia játszik apja helyett az emlékkoncerten

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 5. 13:33

Nem csoda, hogy többen is zokogtak a Taylor Hawkins emlékére rendezett show-n.

Március végén mi is megírtuk, hogy holtan találták egy szállodában a Foo Fighters dobosát, Taylor Hawkinst. A zenész halálának okáról és körülményeiről sokáig keveset lehetett tudni, azonban a sajtóhírek szerint azon az estén Hawkins erős mellkasi fájdalmakra panaszkodott.

A helyszínre érkező mentők megpróbálták újraéleszteni, de már nem tudták megmenteni az életét. Időközben felvetődött, hogy a dobos szobájában „kokainszerű port” láttak, de azt nem tudták megerősíteni a hatóságok, hogy volt-e bármilyen kábítószer Hawkins szervezetében a halálakor. A Foo Fighters dobosának egy kétállomásos emlékkoncert-turnét szervezett a zenekar, az első, szeptember 3-án tartott eseményen elképesztő világsztárok is ott voltak, többek között: 

Liam Gallagher, Josh Homme, Chrissie Hynde, Paul McCartney, az ACDC és a Queen tagjai is.

A Foo Fighters-dalokat különböző világsztárnak számító dobosok játszották együtt a zenekarral, itt volt Travis Baker, Rufus Taylor, de itt volt az a 12 éves csodagyerek, Nandi Bushell is, aki két éve legyőzte Dave Grohl-t egy dobpárbajban. A legkönnyfakasztóbb pillanat azonban mégis az volt, amikor Hawkins fia, Shane vette át az apja helyét a dobok mögött, és eljátszotta a bandatagokkal a My Herót. Mutatjuk a felvételt:

 

#Kultúra#taylor hawkins#dave grohl#foo fighters

Címlapról ajánljuk