Kultúra

Budapestre jön a Rammstein

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 1. 10:52

A legendés német zenekar stadionkoncertet ad. 

Újra Rammstein-koncert lesz Budapesten. A világhírű német rockcsapat új európai stadionturnéja keretében 2023. július 11-én lép fel a Puskás Arénában – közölte a szervező Live Nation csütörtökön az MTI-vel. A német együttes ötödször játszik magyar közönség előtt: 1998-ban a Sziget fesztiválon, 2005-ben, 2010-ben és 2011-ben pedig a Sportarénában lépett fel hatalmas sikerrel.

2010-es koncertjük előtt az RTL Híradónak adtak exkluzív interjút:


A hard rockot és az indusztriális metált az elektronikával vegyítő, provokatív szövegeiről és pirotechnikai show-jairól ismert zenekar rendkívül látványos koncertjeiről híres: a tagok rendszeresen szájhoz erősíthető lángszórót használnak az előadások alatt, Till Lindemann úgy énekel, hogy közben „ég” karjához erősített lángszórók segítségével, és gyakran kapnak lángra mikrofonok, gitárok, billentyűk, szikrákat szórnak csizmák és dobverők.

A jövő évi turné május 22-én a litván fővárosban, Vilniusban indul és augusztusban Brüsszelben zárul. A tájékoztatás szerint a Rammstein hatalmas színpadot épít a turnéhelyszíneken, és a csapat hagyományaihoz híven a show bővelkedik pirotechnikai megoldásokban.

Nyitókép: Rammstein koncert 2022 június 18-án, Düsseldorfban. Fotó: Malte Krudewig/picture alliance via Getty Images

 

#Kultúra#rammstein#koncert#budapest

Címlapról ajánljuk