Kultúra

Videón a Rubik-kockákat zsonglőrködés közben kirakó ember elképesztő rekordja

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. május 24. 17:36

Angel Alvarado nemcsak zsonglőrködik a Rubik-kockákkal, de közben ki is rakja mind a hármat. Nem hiszik? Nézzék meg az elképesztő új Guinness-rekordról készült videót!

A kolumbiai Angel Alvarado megdöntötte a három Rubik-kocka zsonglőrködés közbeni megoldásának időrekordját. A rekordkísérletre 2022. április 1-jén, Bogotában került sor, a hitelesítés után május 13-án számolt be az új csúcsról a Guinness Világrekordok hivatalos honlapja.

A 19 éves fiatalember elképesztő 4 perc 31 másodperc 1 tizedmásodperces idővel rakta ki a három összekevert bűvöskockát, miközben folyamatosan a levegőben tartotta azokat.

Alvarado saját magával versenyzett az új rekordért, mivel ő tartotta a korábbi 4 perc 52 másodperc 43 tizedmásodperces időt is, amelyet 2021 májusában ért el.

A kolumbiai srác két évig edzett az első rekordja előtt, amire rengeteg ideje volt a világjárvány miatti lezárások alatt. Az először azt gyakorolta, hogy miképp lehet egy kockát egy kézzel, levegőbe dobálva kirakni. Ez öt hónapot vett igénybe. Amint elsajátította ezt a képességet, újabb kockákat vett be a forgásba. További négy hónapjába telt, mire három kockát meg tudott zsonglőrködés közben oldani.


Az új rekordról készült fenti videóban jól látszik, hogy milyen komoly kézügyességre és koncentrációra van szükség ahhoz, hogy a kockák oldalait forgatni tudja, miközben nyomon követi, hogy melyik kocka hol van, hányszor fordult meg, és éppen holt tart a kirakásban.

A rekordot először egy 13 éves kínai fiú állította fel 2017. december 23-án, amikor 5 perc 6 másodperc 61 tizedmásodperc alatt rakta ki a három Rubik-kockát:

#Kultúra#rubik kocka#bűvöskocka#guinness rekord

Címlapról ajánljuk