Külföld

Elpuszult Bobi, a világ legidősebb kutyája

rtl.hurtl.hu

2023. október 23. 15:16

31 éves és 165 napos volt.

31 éves és 165 napos korában eltávozott a Guinness-rekorder Bobi, a világ legidősebb kutyája – közölte a szomorú hírt állatorvosa a közösségi médiában.

„Annak ellenére, hogy minden kutyát túlélt a történelemben, 11 478 földi napja sosem lesz elég azoknak, akik szerették őt” – írta Dr. Karen Becker. Bobi egy fajtiszta alentejo masztiff portugál kutya volt, amely fajta várható élettartama 12 és 14 között mozog.

Bobi februárban egyszerre lett a világ legidősebb élő, és a valaha élt legidősebb kutyája, utóbbi címmel egy majdnem százéves rekordot döntött meg. Az addigi legidősebb kutya az ausztrál Bluey volt, aki 1939-ben, 29 évesen és öt hónaposan halt meg, írja a BBC.

A kutyus egész életét gazdijával és családjával élte le egy nyugat-portugáliai kis falucskában. 2018-ban egyszer kórházba került légzési nehézségek miatt, ám ettől eltekintve gazdája szerint jó egészségnek örvendett. Gazdája, Leonel Costa úgy véli, Bobi hosszú életének titka az a „nyugodt, békés környezet” volt, amely megadatott neki.

Azonban az utóbbi időben járási problémákkal küszködött, és a hallása is megromlott. 

Annak ellenére, hogy a kutya a hosszú egészséges életet akár az anyukájától is örökölhette, aki 18 éves élt, már az is csoda, hogy Bobi kölyökkutyaként életben maradt: amikor megszületett, túl sok állata volt már a Costa családnak, így el kellett altatniuk a kiskutyákat, azonban Bobi megszökött, és a gyerekek hónapokig titokban gondozták. 

Bobi történetét a Guinness World Records Youtube csatornáján foglalták össze:


Nyitókép: Guinness World Records / YouTube

 

#Külföld#guinness rekord#legidősebb kutya#bobi#meghalt#elpusztult

Címlapról ajánljuk