Életmód

A 30 éves Bobi lett a világ legidősebb kutyája

rtl.hurtl.hu

2023. február 3. 10:25

A portugál eb Guinness rekordot döntött.

30 év és 226 napos korral a portugáliai Bobi lett a világ legidősebb kutyája, és ezzel a Guinness rekordok könyvébe is bekerült – tudta meg a BBC. A cím előző tulajdonosa az ausztál Bluey volt, aki 29 évet és 5 hónapot élt. 

Bobi egy fajtiszta Alentejo masztiff, amely fajta átlagos élettartama 12-14 év. A statisztikák ellenére Bobi hosszú élete során egyetlen egyszer került kórházba 2018-ban, amikor légzési nehézségei támadtak.

A hosszú életének a nyugodt, békés környezet lehet a titka

– állítja Leonel Costa, Bobi gazdája, aki legtöbbször azzal eteti a kutyát is, amit a családja is eszik, csupán a fűszereket áztatja le róla.

Annak ellenére, hogy a kutya a hosszú egészséges életet akár az anyukájától is örökölhette, aki 18 éves élt, már az is csoda, hogy Bobi kölyökkutyaként életben maradt: Amikor megszületett, túl sok állata volt már a Costa családnak, így el kellett altatniuk a kiskutyákat, azonban Bobi megszökött, és a gyerekek hónapokig titokban gondozták.

A szerencsés gének ellenére az időskor jelei Bobin is kezdenek megmutatkozni: egyre nehezebben jár és a látása is romlik. A veterán kutya tartja a legidősebb kutya, és a legidősebb élő kutya világrekordját is.

Bobi történetét a Guinness World Records Youtube csatornáján foglalták össze:


Nyitókép: Capuski / Getty Images

#Életmód#guinness rekord#kutya#legidősebb#életkor

Címlapról ajánljuk