Kultúra

Will Smith lemondott filmakadémiai tagságáról a pofon miatt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. április 2. 7:37

Az amerikai filmakadémiai elnök közölte, hogy elfogadták a színész lemondását, és folytatják a fegyelmi eljárást.

Will Smith pénteken újabb közleményt adott ki az Oscar-díjátadón történtekről, amiben bejelentette, hogy lemondott az amerikai filmakadémiai tagságáról. A 94. Oscar-díjátadón történt botránynak ez a legfrissebb fejleménye.

Visszaéltem az akadémia bizalmával, és megfosztottam más jelölteket és díjazottakat attól a lehetőségtől, hogy ünnepeljenek és ünnepeltessenek rendkívüli munkájukért. Ezért lemondok akadémiai tagságomról, és elfogadom az elnöki tanács ítéletét az esettel kapcsolatban

– idézi az MTI a közleményt.

Emlékezetes, hogy az Oscar-gála élő közvetítése során Will Smith azzal sokkolta a Dolby Színházban ülő több mint 3000 fős közönséget és tévénézők millióit, hogy a műsor házigazdáját, Chris Rockot felpofozta, mert a humorista a felesége, Jada Pinkett Smith rovására sütött el egy ízléstelen viccet. A díjátadón kicsivel később Will Smith kapta meg a legjobb színész Oscar-díját a Richard király című életrajzi filmben nyújtott alakításáért.


Smith már a gála másnapján bocsánatot kért Chris Rocktól, és mindenkitől, akit szerinte ezzel megsérthetett, ennek ellenére a díjátadót megszervező akadémia elítélte Smith viselkedését, és bejelentette, hogy vizsgálatot indít az ügyben.

David Rubin akadémiai elnök most közölte, hogy elfogadták Will Smith lemondását, és folytatják a fegyelmi eljárást.

Nyitókép: graffiti Berlinben – Fotó: Adam Berry/Getty Images

#Kultúra#oscar gála 2022#will smith#chris rock#pofon

Címlapról ajánljuk