Kultúra

Kiss Pék József: Bödőcs elhúzhat a genderfluid, objektívnarkós, tényfeltáró édes, baromarcú zombi apjába, aki az anyja!

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. március 30. 14:46

Bödőcs Tibor új önálló esttel jelentkezik a Comedy Centralon, a műsor bábjátékos előzetese betekintést nyújt abba, hogy miképp telik egy propagandista napja.

Kissé szokatlan módon nem élőszereplős a felvétel, a készítők javarészt bábokkal játsszák el a történetet, ami a szigorúan fiktív Kipcsak TV vezető propagandistájának, Kiss Pék Józsefnek (szinkronhangja Mucsi Zoltán) munkanapjába enged betekintést.

Kiss Pék József, akit beosztottjai következetesen uramnak szólítanak, összehívja a szerkesztőségi értekezletet, amin bejelenti, hogy ki lesz az aznapi célpontjuk, akit le kell járatni légbőlkapott infókkal, kitalációkkal. A célpont: Bödőcs Tibor humorista. Ehhez ötleteket kér:

– Kigúnyolná a kerítést!
– Remek!
– Ha tudná, mi az, emelné a járulékokat!
– Finom!
– Ha tudna célozni, kilőné a szemünket!
– Korrekt!
– Humoristaként narratopoétikának álcázva hozta be az archaikus műfaji eljárásokat a posztbarokk nyelvi performanszába.
– Játsszá' Qubitet az anyáddal! – üvölti Kiss Pék a szerencsétlen tudományos szakújságíró fejét az asztalba verve, majd kidobja a tárgyalóból.

Nem lőnénk le itt az összes poént, legyen annyi elég, hogy a műsorrészletben feltűnik például a Nemzeti Művészeti Akadémia humor osztályának igazgatója, Totyi bohóc, aki Bödőcs munkásságát kritizálva amiatt aggódik, hogy

ha ma kigúnyoljuk a politikusainkat, akkor holnap kik következnek? Orvosaink?

A Kipcsak TV Lényeg című hírműsorában láthatjuk aztán a Bödőcsöt lejárató blokkot, amiben először a szülőfalujában élőket szólaltatják meg, akik olyan durva dolgokat ásnak elő a múltjából, mint például: poharat kért az üveges sörhöz. Interjút közölnek az eltitkolt ikertestvérével, majd a klasszikus utca embere riportban döngölik földbe Bödőcsöt még a galambok is.

Bassza meg a BBC! Ez a valódi zsurnalisztika! Ennek van tétje, nem annak, amit a szargombóc, nyikhaj, újságírószerűségek csinálnak! Ellenőrizni akarják a hatalmat? Hát hol élnek ezek?! A Plútón? Mintha a diák feleltetné a tanárt.

– értékeli Kiss Pék a hírműsort, amiben helyet kapott Bödőcs humorista legendás Andikás videójának itthoni és nemzetközi visszhangja is.

Végezetül megismerhetjük Kiss Pék hitvallását is:

Mi nem az úgynevezett független objektívek, mi a tények papjai vagyunk!

A zárópoént végképp nem szeretnénk lelőni, aki kíváncsi, hogyan fejeződik be Kiss Pék József dolgos munkanapja, alább megnézheti:

#Kultúra#bödőcs tibor#propaganda#propagandista

Címlapról ajánljuk