Gazdaság

Tízmilliókat kaszált cégével Bödőcs Tibor

rtl.hurtl.hu

2022. június 6. 12:53

A többi nevettetőnek sincs oka panaszra.

A Forbes nézte meg a leadott céges beszámolók alapján, hogy mennyit kerestek tavaly a legismertebb magyar standuposok. Cikkük szerint Bödőcs Tibor profi üzleti gépezetet épített fel poénjai köré, és ezzel a magyar standupszcéna legismertebb arcait is többszörösen le körözi.

A 2004 óta aktív, 2010-ben Karinthy-gyűrűt is bezsebelő Bödőcs a magyar standupmezőny pénzgyárosa. Feleségével közösen vezetett cége, az előadó-művészet főtevékenységére bejelentett Burfa Kft. 2021-ben 118 millió forintos árbevétellel zárt, amelyből 98 millió forint maradt meg adózott eredményként. A lap szerint a nyereséget Bödőcs évről évre halmozza, a Burfa mérlegének eredménytartalék során 269 millió forintot tart a cégben. Ezt úgy tudja megcsinálni, ha nem vagy csak minimális osztalékot vesz fel, az évek során pedig az eredménytartalékba kerülő összeg gyakorlatilag egy az egyben megegyezik az előző év adózott eredményével.

Bödőcs mögött ezüstérmes a szintén Karinthy-gyűrűs Kőhalmi Zoltán: előadó-művészettel foglalkozó cége, a Kőhalmi és Kőhalmi Kft. 66 milliós árbevétellel 22 millió profitot keresett. 

Aranyosi Péter Art-Peba nevű, televízióműsor összeállításával, szolgáltatásával foglalkozó cége tavaly 21 milliós árbevétellel és 16 milliós eredménnyel zárt. Az előadó-művészettel foglalkozó, szintén Aranyosihoz tartozó Dumaart tavaly 24 milliós árbevételével 17 milliós profitot, tavalyelőtt szinte ugyanekkora árbevétel mellett pedig közel 13 milliót termelt. 

Kiss Ádám vállalkozása, a Kiss Creative Kft. 42 milliós árbevétele mellett 22 millió forinttal zárta az évet. Dombóvári István cége, a szintén előadó-művészettel foglalkozó Never2late Consulting a koronavírus miatt szinte felére esett vissza, már ami az árbevételt érinti: a 2020-as 24 millió forintról 12-re zsugorodott. A nyereségességet sikerült megtartania a humoristának, ez viszont arányaiban sokkal nagyobbat esett: kilencről kétmillió forintra csökkent. 

Nyitókép: Zih Zsolt / MTVA / MTI

#Gazdaság#bödőcs tibor#kőhalmi zoltán#aranyosi péter#kiss ádám

Címlapról ajánljuk