Külföld

Ellentmondásosak a hírek Robert Fico egészségi állapotáról

rtl.hurtl.hu

2024. május 16. 8:28

Teljes a hírzárlat és mást mondanak a kormányzati szereplők, és mást a szivárogtató források.

Szerda éjjel véget ért Fico műtétje, most már csak a szervezetén múlik, mi lesz vele – számoltunk be róla korábban. A Napunk pedig arról is írt, hogy a szlovák miniszterelnök felébredt a műtétje után. Bizalomra okot adó híreket közölt szerdán este Tomas Taraba miniszterelnök-helyettes, aki a BBC-nek nyilatkozva azt mondta, szerinte Fico túléli a merényletet és már nincs életveszélyben.

Csütörtök reggel még mindig több rendőr áll a besztercebányai Roosevelt Kórház előtt. A TA3 televízió értesülései szerint a sürgősségi osztály előtti területet teljesen lezárták, oda illetékteleneket nem engednek be.

A hivatalos tájékoztatás szerint csütörtökön rendkívüli ülést tart a Biztonsági Tanács és a kormány is, ez 11 órakor kezdődik.

Közben a Markíza televízió úgy értesült, hogy szemben a szerda éjszakai pozitív hírekkel, Robert Fico továbbra is életveszélyes állapotban van. Ezt egy szerintük megbízható forrás erősítette meg nekik. Filip Kuffa államtitkár nemrég még azt írt a közösségi oldalán, hogy a szlovák miniszterelnök állapota stabil.


Nyitókép: Radovan Stoklasa / Reuters

#Külföld#robert fico#állapota#életveszély

Címlapról ajánljuk