Külföld

Karácsonykor fulladt az idősek otthona medencéjébe egy 86 éves nő, hat óra múlva fedezték csak fel

rtl.hurtl.hu

2024. január 13. 20:43

Az esetről készült biztonsági kamerás felvételeken látni, ahogy az idős nő kétségbeesetten próbál kimászni a medencéből. 

Csak hat órával a halála után fedezték fel, hogy a medencébe fulladt egy 86 éves nő egy új-zélandi idősek otthonában, december 26-án. A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a biztonsági kamerás felvételeken látni lehet, hogy az idős nő háromszor is megpróbált a korlátba kapaszkodva kimászni a medencéből, de végül a víz alá süllyedt.

Verna Latimer a Stuff című lap cikke szerint a családjánál töltötte a karácsonyt, és december 26-án tért vissza az Auckland városában található idősek otthonába. Nem sokkal később a recepcióst arra kérte, hogy segítsen neki eljutni a medencéhez, ahol egyedül maradt.

A nő délután fél kettőkor ment be a medencébe, és a felvételeken látni lehet, ahogy a medencébe vezető lépcső alján állva kapaszkodik a korlátba, és próbált kiemelkedni, de nem sikerült neki. Ez még kétszer megismétlődött. Pár perccel később már azt látni, ahogy elengedi a korlátot, és lassan a víz alá süllyed. A nő holttestét csak este nyolc óra után találták meg.

Az eset után az idősek otthona több változtatást is bevezetett a medencehasználattal kapcsolatban, hogy megelőzzék a hasonló tragédiákat.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: GettyImages

#Külföld#idősek otthona#medence#fulladás#új-zéland

Címlapról ajánljuk