Külföld

Gyermekvédelem Floridában: eltüntették a szótárakat az iskolák könyvtáraiból a „genderideológia” miatt

rtl.hurtl.hu

2024. január 11. 17:10

Nehogy megrontsák a szócikkek a fiatalokat.

Több mint 2800 könyvet távolítottak el a floridai Escambia megye iskolakörzetéhez tartozó intézmények könyvtáraiból, köztük több szótárt is, írja a Popular Information. Az iskolakörzet arra a májusi törvényre hivatkozik, amelynek célja, hogy

„megvédje a diákokat attól, hogy kiválasszák személyes névmásaikat az iskolában. Továbbá a törvény kiterjeszti a szülői jogokat az iskolában azáltal, hogy megtiltja az osztálytermi oktatást a szexuális orientációról és a nemi identitásról a nyolcadik osztályig” az állami kormány honlapja szerint.

A kitiltott szótárak között van az American Heritage Children's Dictionary, a Webster's Dictionary for Students, valamint a Merriam-Webster's Elementary Dictionary is. A döntés azután született meg, hogy az iskolák könyvtárait hosszú időre bezárták. Át kellett válogatni az összes könyvet, és levenni azokat a polcokról, amelyekkel az iskolák megszeghették volna a törvényt.

Az iskolakörzet szerint a szótárakat azért kellett elérhetetlenné tenni a gyerekek számára, mert azok túl részletesen tárgyalnak szexuális témaköröket szócikkeikben. A most eltett könyvek között vannak olyanok, amelyek ezentúl csak szülői engedéllyel érhetők el a diákok számára.

A Ron DeSantis kormányzó által propagált, májusban beiktatott „gyermekvédelminek” nevezett, homofóbia miatt kritizált törvényekről korábban is írtunk:

#Külföld#florida#ron desantis#gender#szótár#iskola#könyvtár#tiltás

Címlapról ajánljuk