Külföld

Azt tanítják a floridai iskolákban, hogy a rabszolgaság igazából jót tett a feketéknek

rtl.hurtl.hu

2023. július 23. 15:13

A feketéknek „személyes hasznukra” vált a rabszolgaság az új tananyag szerint, mert „készségfejlesztő” volt.

A floridai iskolákban hamarosan azt fogják tanítani, hogy a rabszolgaság igazából jót tett a szabadságuktól megfosztott afrikai-amerikaiaknak, mert „személyes hasznukra” vált az, hogy a fizetetlen munka során „új készségeket sajátítottak el”.

Az új tananyagot már el is fogadta az állam oktatási bizottságának Ron DeSantis republikánus kormányzó által kinevezett vezetője. Az új tankönyvek több ponton is torzítják a valóságot: egy 1920-as, feketék ellen elkövetett mészárlás leírásakor például azt is sulykolja a tananyag, hogy a fehérek által kezdeményezett esetért részben a feketék tehetők felelőssé, mert ők is erőszakosan léptek fel a rájuk támadó csőcselékkel szemben.

Az új tananyag közmeghallgatásán a felszólaló szakértők döntő része vehemensen ellenezte a történelemtorzítást, és arra figyelmeztettek, hogy az „áldozathibáztatást” kell majd a gyerekeknek tanítani. DeSantis korábban is többször beszélt arról, hogy az általa vezetett állam oktatásában fontos cél az, hogy a fehér diákok „ne érezzenek bűntudatot” az őseik – akik közül sokan rabszolgatartók voltak – által elkövetett cselekedetekért. 

A kormányzó által korábban aláírt, úgynevezett „Stop WOKE” törvény tavaly szintén korlátozta, hogy lehet a rasszok ügyeiről beszélni az iskolákban és a munkahelyeken, írja a Daily Beast.

Hozzászólna? Látogassa meg Facebook-oldalunkat!

Nyitókép: Unsplash

#Külföld#fekete#rabszolgaság#florida#iskola#ron desantis

Címlapról ajánljuk