Külföld

Egy diákkal gyártott robbanószereket egy iskolai őr, az Instagrammon árulták

rtl.hurtl.hu

2023. december 13. 11:44

A kaliforniai férfinél és társánál összesen több mint 440 kilogramm robbanószert találtak. 

Közösségi oldalakon árulta saját készítésű robbanószereit egy kaliforniai iskola biztonsági őre, az egyik diákkal együttműködve – jelentette a helyi sajtó. A 27 éves Angelo Jackson Mendivert júniusban tartóztatták le, és hétfőn bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott vádakban.

A hatóságok közlése szerint Mendiver az Instagramon keresztül árulta a házi készítésű robbanószerkezeteket, amiket aztán kipostázott a más államokban élő vevőknek. A Bakersfield városában élő férfi a közeli Arvin kisváros gimnáziumában dolgozott biztonsági őrként, és a hatóságok közlése szerint az iskola egyik kamaszkorú diákja is segített neki a robbanószergyártásban és árusításban.

Letartóztatásakor nagyjából kétszázhúsz kilogramm robbanóanyagot találtak az otthonában, és ugyanennyit társának az otthonában. Mendiver akár öt évig tartó börtönbüntetést is kaphat, miután bűnösnek vallotta magát. A helyi sajtó arról nem számolt be, hogy fiatalkorú társa milyen büntetést kaphat, vagy, hogy milyen eljárás indult ellene.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: GettyImages

#Külföld#iskolaőr#robbanószer#robbanószerkezet#kalifornia#diák

Címlapról ajánljuk