Külföld

Egymilliárd dollárra perlik Ronaldót, amiért népszerűsítette a kriptobizniszt

rtl.hurtl.hu

2023. november 29. 17:43

A felperesek állítják, veszteséges befektetéseik voltak, mert hittek az Európa-bajnok portugál labdarúgónak.

Egymilliárd dolláros, azaz mintegy 344 milliárd forintnak megfelelő kártérítést követelnek, és csoportos pert indítottak Cristiano Ronaldo ellen az Egyesült Államokban, amiért népszerűsítette a Binance-t, a világ legnagyobb kriptovaluta-tőzsdéjét – írja a BBC. A felperesek állítják, veszteséges befektetéseik voltak, mert hittek az Európa-bajnok portugál labdarúgónak. 

Az ügy előzménye, hogy a Binance tavaly novemberben piacra dobott egy CR7 nevű NFT-kollekciót, meglovagolva az utóbbi pár évben felkapott őrületet. A nem helyettesíthető token (NFT) egy egyedi digitális azonosító, amelyet a blokkláncban rögzítenek, és amely bizonyítani tudja egy virtuális vagy kézzelfogható alkotás eredetiségét és tulajdonjogát.

A kollekció legolcsóbb NFT-je 77 dolláros áron került forgalomba, egy évvel később azonban már csak mindössze 1 dollárt ért. A felperesek szerint az, hogy Ronaldo reklámozta a kriptotőzsdét, arra késztette az embereket, hogy meggondolatlan befektetési döntéseket hozzanak. Az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC) egyébként nemrégiben azzal vádolta meg a Binance-t, hogy szabálysértésekre ösztönözte a felhasználókat, és megkönnyítette a bűnözők és terroristák számára a pénzmozgást.

Nyitókép: Ahmed Yosri / Reuters

#Külföld#Sport#christiano ronaldo#per#kriptovaluta#kriptopénz#tőzsde#kártérítési per#befektetés#binance

Címlapról ajánljuk