Külföld

A szankciók működnek? Már a Kreml szerint is az összeomlás szélére került az orosz gazdaság

rtl.hurtl.hu

2023. november 19. 15:05

De aztán a „bölcs orosz vezetés” megakadályozta, hogy baj legyen.

Az orosz gazdaságot tavaly összeomlás fenyegette, miután az ukrajnai háború elindítása után szankciókat vezettek be ellene, de ezt az orosz kormánynak sikerült megakadályoznia, sőt növekedést elindítania, mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a Rosszija 1 tévécsatorna vasárnapi Moszkva. Kreml. Putyin című vasárnapi műsorában.

Azt mondta:

Az összeomlás veszélye fenyegetett, valóban minden erőforrást, belső erőt mozgósítanunk kellett, hogy megakadályozzuk ezt az összeomlást.

Az orosz gazdaságra kivetett szankciók mennyiségét „példátlannak nevezte”. Szerinte „a világon egyetlen ország sem szembesült még soha ekkora csapással, és elméletileg egyetlen ország sem képes ilyet elviselni”.

Méltatta az orosz vezetés „bölcs” döntéseit és a kormány „titáni munkáját”. Úgy vélekedett, aligha feltételezhette bárki is, hogy az orosz gazdaság növekedése idén nem is két százalékos lesz, ahogyan azt az Európai Bizottság jósolta, hanem majdnem három százalékos.

Hozzátette: „Ez azt mutatja, hogy végül is nagyon nagy potenciállal rendelkezünk, amely a maximális mozgósítás, belső összpontosítás időszakában lehetővé teszi, hogy bármilyen csapással megbirkózzunk. Most az a feladat, hogy ezt a növekedési ütemet fenntartsuk. A 3 százalék elégtelen növekedési ráta, magasabbnak kellene lennie, ezt mindenki megérti, sok problémát kell ellensúlyoznunk”.

Nyitókép: Contributor / Getty Images

#Külföld#szankciók#kreml#Gazdaság#oroszország#összeomlás#nyomás#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk