Külföld

Ötből két bolti dolgozót hetente bántalmaznak – állítja egy brit tanulmány

rtl.hurtl.hu

2023. november 13. 14:07

A legtöbbször kiabálnak velük, leköpdösik, megfenyegetik vagy megütik őket.

Növekszik a bolti dolgozók elleni támadások száma az Egyesült Kiráyságban: ötből két alkalmazott hetente szembesül a vásárlók által elkövetett bántalmazásokkal – derült ki egy új kutatásból, amelyről a Sky News számolt be.

A Retail Trust jótékonysági szervezet 200 vállalat több mint 1600 alkalmazottja körében végzett felmérése során a bolti dolgozók arról számoltak be, hogy hetente kiabálnak, leköpdösik, megfenyegetik vagy megütik őket.

Az alkalmazottak szerint a bántalmazás gyakori oka a bolti tolvajokkal való szembeszállás, illetve a megélhetési válság.

Az incidensek hatására 66%-uk stresszesnek vagy szorongónak érzi magát a munkába járás miatt, 42%-uk pedig azt fontolgatja, hogy felmond vagy teljesen otthagyja a kiskereskedelmi munkát.

A bántalmazások aránya 7%-kal emelkedett a tavalyi évhez képest, bár a munkavállalók közel negyede nem jelenti a munkahelyi bántalmazást.

A kutatásra azért került sor, miután 55 vezető vállalkozás nyílt levelet írt Chris Philp rendészeti miniszternek, amelyben komolyabb rendőri intézkedést követelnek a magas szintű visszaélések miatt.

A Co-op külön közölte, hogy idén eddig 300 000 bolti lopást, visszaélést, erőszakot és antiszociális viselkedést jelentettek náluk, ami több mint 40%-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest.

A kiskereskedő több mint 1100 fizikai támadást jegyzett fel az üzletekben dolgozókkal szemben.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#bolt#boltos#bolti eladó#bántalmazás#köpködés#verekedés#tanulmány#felmérés

Címlapról ajánljuk