Külföld

A világ legfurcsább boltja 120 méter magasan lóg egy sziklafalon

rtl.hurtl.hu

2023. november 6. 12:20

Meg kell küzdeni a vásárlásért. 

Egy függőleges sziklafalon, 120 méteres magasságban található a világ talán legnehezebben megközelíthető boltja, amiről nemrég készített beszámolót a kínai állami média. A kínai Hunan tartományban lévő Shiniuzhai nemzeti parkban fellelhető üzletnek otthont adó két négyzetméteres fakunyhót több évvel ezelőtt eredetileg hegymászók pihenőjének építették, és később minibolttá alakították át.

A boltban minden arra mászó ember ingyen kap egy palack vizet, emellett üdítőket és rágcsálni valókat árulnak – ugyanolyan áron, mint ahogy azokat egy rendes boltban is meg lehet vásárolni. A boltba minden reggel hátizsákokban viszik fel az árucikkeket, és reggel nyolctól délután ötig vannak nyitva. Eladó azonban csak a forgalmasabb napokon van, egyéb esetben a vásárlók QR-kód leolvasásával vásárolhatnak.

A bolt egyik munkatársa a CCTV kínai állami adónak elmondta, hogy az új eladók eleinte félnek, de hamar hozzászoknak. Hozzátette, hogy a vécézés az egyetlen probléma, mert „fárasztó le- majd felmászni, ezért inkább igyekeznek nem túl sokat inni.


Nyitókép: YouTube

 

#Külföld#bolt#kína#sziklafal

Címlapról ajánljuk