Külföld

Kiakadtak a „szexi nővér” jelmezen az ápolók

rtl.hurtl.hu

2023. október 31. 15:13

Rosszat tesz az ápolói szakma megítélésének.

Spanyolország általános ápolási tanácsa felszólította a kiskereskedőket, hogy hagyjanak fel a „szexi nővér” halloweeni jelmezek árusításával, mert a ruhák károsítják a szakma megítélését a nyilvánosságban, és a nőkről alkotott „szexualizált, triviális és komolytalan” képet állandósítják, írja a Guardian.

A 330 ezer ápolót és ápolónőt képviselő tanács szerint a jelmezeknek nincs helyük egy modern és egyenlőségre törekvő társadalomban. A tanács bírálta a „zombi” és „gyilkos” nővérruhákat is, mondván, hogy ezek sem tesznek jót az ápolónőknek.

Miközben az emberek a Halloween és a Mindenszentek ünnepére készülnek, az általános ápolási tanács sajnálatát fejezi ki a szakmát sértő és megalázó konnotációkkal bíró jelmezek elterjedése miatt

– írták a közleményükben.

„Vegyük például a nagyon rövid és szexi nővérruhákat, amelyek egyáltalán nem hasonlítanak a valódi egyenruhákra. Aztán ott vannak a vérben fürdő, a gyilkos és az élőhalott ruhák, amelyek mára mind jellemzőek ezeken az ünnepségeken, és amelyek divattá váltak az országunkban, különösen a gyerekek és a fiatalok körében” – tették hozzá. 

A tanács újfent felszólította az üzleteket és az online kiskereskedőket, hogy hagyjanak fel az olyan jelmezek árusításával, amelyek „paradox módon összekapcsolják a halált és a gyilkosságot”.

Csontváz a kezem, zombi a fejem, pókháló van az arcomon és el van vágva a nyakam  – Deák Becca, sminkes nem aprózta el a halloweeni készülődést. A Reggeli stúdiójában Miller Dávidot sminkelte ki, aki Chucky babának öltözött ezen a jeles napon:


Nyitókép: miljko / Getty Images

#Külföld#spanyolország#jelmez#halloween#szexi nővér#nővér#gondoskodás#ápolás#beöltözés

Címlapról ajánljuk