Külföld

Eljátszotta, hogy szívrohamot kapott, hogy ne kelljen kifizetnie az éttermi számlát

rtl.hurtl.hu

2023. október 19. 13:32

A Spanyolországban élő litván férfi már legalább húsz étteremből távozott fizetés nélkül. Többször letartóztatták, de ő rendíthetetlenül folytatja az átverést. 

Negyvenkét napig tartó börtönbüntetésre ítéltek Spanyolországban egy ötvenéves litván férfit, aki legalább húsz étteremből távozott fizetés nélkül, gyakran úgy, hogy szívrohamot színlelt, hogy megússza a számlája kifizetését. Az Aidas J. nevén ismert férfi annak ellenére alkalmazta ezt a módszert Alicante városában, hogy már kisebb hírességgé vált, többször is letartóztatták, és rövid börtönbüntetéseket is kapott.

Legutóbb szeptemberben az El Buen Comer nevű étteremnél tartóztatták le, ahol egy 35 eurós számlát próbált megúszni. Amikor fizetés nélkül akart távozni, az étterem dolgozói megállították, de ekkor a vendéglő vezetőjének elmondása szerint „színpadiasan” a földre esett, és úgy tett, mintha szívrohamot kapott volna.

Ekkor fényképet készítettek róla, amit elküldtek több környékbeli étteremnek, hogy figyelmeztessék őket a csalóra, akire végül rendőrt hívtak. Ez nem volt ismeretlen érzés a litván férfi számára. A spanyol sajtóban megjelent beszámolók szerint már legalább egy év óta járja a környék éttermeit és bárjait, ahonnan úgy próbál fizetés nélkül távozni, hogy rosszullétet szimulál.

De az sem zavarja, ha rendőrt hívnak rá. Már többször is letartóztatták, de ő csak mosolyogva fogadja a rendőröket, és nem zavarja, ha egy-két éjszakát a rácsok mögött kell töltenie. Ugyanis tudja, hogy csak vétségnek számít tette, amiért nem szabhatnak ki rá hosszabb ideig tartó börtönbüntetést. Februárban például 22 napig tartó börtönre ítélték, de ez sem tántorította el attól, hogy folytassa csalássorozatát.

Az éttermek most arra készülnek, hogy összeállnak, és közösen tesznek feljelentést ellene, ami után akár két évig tartó börtönbüntetést is kiszabhatnának rá a bíróságok.

Nyitókép: YouTube / CMM

#Külföld#spanyolország#csaló#étterem#szívroham#litván#rendőrség#börtön

Címlapról ajánljuk