Külföld

Holtan találták Sebastian Kurz bizalmasát, aki előző este ittasan távozott a bécsi magyar követségről

rtl.hurtl.hu

2023. október 25. 21:57

A hatvanéves Christian Pilnaceket felemésztette az ellene indított vizsgálat, de a rendőrség nem erősítette meg, hogy öngyilkos lett volna.

Múlt pénteken holtan találták meg a rendőrök Christian Pilnaceket, aki Sebastian Kurz volt osztrák kancellár bizalmasa volt, Bécsben „titkos igazságügyi miniszternek” is nevezték – írja a 444.

2021-ben felfüggesztették az osztrák igazságügyi minisztérium államtitkári tisztségéből, miután nyomozás indult ellene, amelyben azt vizsgálták, hogy beavatkozott-e kényes bírósági ügyekbe a Kurzhoz és az általa vezetett Néppárthoz közel álló politikusok és üzletemberek érdekében. A nyomozás során kiszivárogtak a lefoglalt telefonján talált szexista és rasszista üzenetváltások.

A Blikk korábbi cikke szerint az ellene indított eljárás felemésztette a hatvanéves politikust, akit korábban társaságkedvelő embernek tartottak. Múlt csütörtökön este egy előkelő olasz étteremben vacsorázott, majd a magyar nagykövetségen tartott fogadáson vett részt. Amikor a Wachau borvidéken lévő otthonába tartott, a rendőrök megálították ittas vezetés miatt.

Osztrák médiaértesülések szerint Pilnacek öngyilkos lett, de a rendőrség ezt nem erősítette meg, az ügyészség pedig vizsgálatot indított, és elrendelte a boncolást.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Nyitókép: REUTERS/Leonhard Foeger

#Külföld#ausztria#christian pilnacek#sebastian kurz

Címlapról ajánljuk