Külföld

Magyar katonák is bunkerbe menekültek az izraeli támadások elől Libanonban

rtl.hurtl.hu

2023. október 23. 13:34

Jelenleg tizenhat magyar katona teljesít szolgálatot az izraeli–libanoni határszakasznál.

Magyar katonák is bunkerekbe menekültek vasárnap Libanon déli részén, az izraeli légicsapások elől – írta az Irish Mirror. Izrael a Hezbollah libanoni fegyveres szervezet állásait támadnak azon a környéken, ahol a magyar békefenntartók is állomásoznak.

A Mirrornak információi szerint 338 ír katona volt kénytelen óvóhelyekre menekülni, a velük együtt szolgáló magyar, valamint lengyel és máltai katonákkal együtt. A lap cikke szerint 13 magyar katona szolgál az ír katonákkal az izraeli határ közelében. Az ír hadsereg szóvivője a lapnak megerősítette, hogy békefenntartók helyi idő szerint délután egy órakor mentek le a megerősítette bunkerekbe, ahonnan fél ötkor jöttek elő. Hozzátette, hogy senki sem sérült meg.

Az ENSZ Libanoni Békefenntartó Misszióban 16 magyar katona teljesít szolgálatot az At-Tiri melletti, valamint az izraeli határ menti bázison egy többnemzetiségű ír–lengyel zászlóalj részeként. Az első váltás szeptemberben tért haza Magyarországra. 

Jelenleg a második kontingens – tizenhat magyar katona – teljesít szolgálatot az izraeli–libanoni határszakasznál – közölte a honvedelem.hu


Nyitókép: ENSZ-békefenntartók megfigyelőállása a libanoni-izraeli határnál. Fotó: Daniel Carde/Getty Images)

 

#Külföld#izrael#libanon#támadás#bunker#magyar katonák#ensz békemisszió#békefenntartók

Címlapról ajánljuk