Külföld

Újabb terrortámadást készítettek elő Izraelben, egy kibucnál akartak robbantani

rtl.hurtl.hu

2023. október 17. 10:02

A terroristák Libanon felől szivárogtak be, az izraeli hadsereg megölte őket.

Izrael megölt négy beszivárgó terroristát a libanoni határnál, akik robbanószerkezetet próbáltak elhelyezni Hanita kibuc közelében – közölte Daniel Hagari, a hadsereg szóvivője kedd reggel.

„Az izraeli hadsereg megtámadta a terrorista osztagot, amely a libanoni határnál megközelítette a kerítést, és robbanószerkezetet próbált elhelyezni Hanita mellett” – mondta.


Az izraeli légierő a gázai terrorszervezetek több mint kétszáz létesítményét támadta a Gáza övezetben az elmúlt napon. „A vadászrepülőgépek megtámadták a terrorszervezetek hadműveleti központját, és felszámolták ott tartózkodó terroristákat” – közölte. Megtámadták a Hamász finanszírozására használt bankot, valamint több föld alatti terrorista alagutat és fegyverraktárakat.

Daniel Hagari a Hamász hétfő este közzétett, egy fiatal izraeli túszt bemutató videófelvételét pszichológiai terrorizmusnak nevezte. „A Hamász megpróbálja helyrehozni imázsát. Több tucat ilyen videó sem változtat azon a tényen, hogy a világ megértette, mi is az a Hamász” – mondta.

A gázaiak körében kihirdették, hogy 250 ezer dolláros pénzjutalmat kap, aki információt nyújt a Gázába hurcoltak fogva tartásának helyéről. A Sin Bet izraeli belbiztonsági szolgálat és a hadsereg nem erősítette meg, és nem is cáfolta, hogy ők állnának a lépés hátterében.

Nyitókép: Illusztráció – Fotó: Amir Levy/Getty Images

#Külföld#izrael#libanon#terrortámadás#izraeli-palesztin háború

Címlapról ajánljuk