Külföld

A gyerekek is használhatnak kannabiszt az iskolában, ha átmegy egy törvény Michiganben

rtl.hurtl.hu

2023. október 6. 20:00

Orvosi céllal, és ellenőrzött körülmények között használhatnák a gyerekek a kannabiszt.

Ha átmegy Michiganben egy új törvényjavaslat, az iskolások is használhatnak kannabiszt az iskolában – persze nem mindenki – írja a People

A michigani képviselőház demokrata képviselői által javasolt jogszabály legálisan engedélyezné, hogy az írásbeli engedéllyel rendelkező diákok orvosi marihuánát fogyaszthassanak ehető termékek, italok és egyéb alacsony THC tartalmú termékek formájában az iskola területén.

Ezeknek a termékeknek az adagolását az iskola kijelölt munkatársa felügyelné. Az írásbeli engedélyen szerepelnie kell az időzítésnek és a célnak, például, hogy a gyerek egy vészhelyzetben történő enyhítésre vagy tünetek megelőzésére használná a kannabiszt (mert például krónikus beteg.).

Ez lehetővé teszi, hogy az orvosi kannabiszt használó gyerekek ugyanúgy tárolhassák a gyógyszereiket az iskolákban, mint bárki más

– mondta a CBS Newsnak Michigan állam képviselője, Jimmie Wilson Jr.

2008-ban Michigan lett a 13. amerikai állam, amely elfogadta az orvosi marihuánát. Egy évtizeddel később, az 1. szavazási javaslat 2018-as elfogadásával a 10. állam lett, amely jóváhagyta a marihuána rekreációs célú használatát. 

Nyitókép: GettyImages / Tinnakorn Jorruang

#Külföld#Michigan#kannabisz#thc#iskola#engedély#törvény#marihuána

Címlapról ajánljuk