Külföld

New Yorkban megkéseltek egy aktivistát, videón a halálos támadás

rtl.hurtl.hu

2023. október 5. 12:11

A rendőrség jelenleg is a gyanúsítottat keresi.

Egy akitivistát halálra késeltek New Yorkban, írja a Guardian. A lap azt írja, hogy a 32 éves Ryan Carson a társadalmi igazságosságért küzdött egész életében. Carson egy esküvőn vett részt a barátnőjével, és az utcán támadták meg őket, Brooklynban.

A támadás a Malcolm X Boulevard és a Lafayette Avenue sarkán, egy buszmegállóban történt hétfőn, helyi idő szerint hajnali négykor. Carson a buszra várt, miután visszatért egy Long Island-i esküvőről a barátnőjével.

A térfigyelő kamera felvételein látszik, hogy a gyanúsított Carson és barátnője mellett sétált el, akik egy padon ültek. Pillanatokkal később a videó már azt mutatja, hogy Carson és barátnője ugyanabba az irányba sétálnak, mint a gyanúsított. A gyilkos, aki sötét kapucnis kabátot viselt, hirtelen rugdosni és lökdösni kezdett egy utcán parkoló robogót.

Ezután vette az irányt a pár felé, akik erre megálltak. A támadó agresszív volt, Carson felé lépett, aki megpróbálta ellökni a férfit.

Ebben a riportban látható a konfliktus eleje:


A rendőrség szerint a férfi többször mellkason szúrta Carsont. Sajtóértesülések szerint a tettes kelet felé indult a Van Buren Streeten. Carsont a Kings megyei kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

Nyitókép: YouTube

#Külföld#gyilkosság#késelés#new york#aktivista

Címlapról ajánljuk