Külföld

128 év után rendes temetést kap egy véletlenül mumifikálódott férfi

rtl.hurtl.hu

2023. október 2. 20:50

Egy temetkezési vállalkozó kísérletezett rajta annak idején.

Miután 128 évig volt kiállítva egy temetkezési vállalatnál, most végre tényleg eltemetik a Stoneman Willie néven ismert mumifikálódott férfit a pennsylvaniai Readingben – írja a Reuters.

Az azonosítatlan férfi alkoholista volt, aki 1895. november 19-én halt meg veseelégtelenségben a helyi börtönben. 

Willie-t annak idején egy új balzsamozási technikákkal kísérletező temetkezési vállalkozó mumifikálta az Auman's Funeral Home-ban, véletlenül. 

Mivel a férfi álnevet adott meg, amikor zsebtolvajlásért letartóztatták, Stoneman Willie kiléte hosszú évekig ismeretlen volt, a helyi hatóságok pedig nem tudták felkutatni a rokonokat.

A temetkezési vállalat ezért engedélyt kért az államtól, hogy a holttestet temetés helyett megtarthassák, így pedig figyelemmel kísérhessék a kísérleti balzsamozási folyamatot.


Az Auman's Funeral Home most azt állítja, hogy történelmi dokumentumok alapján azonosították Stoneman Willie-t, és még ezen a héten felfedik a nevét, amikor a holttestét végső nyugalomra helyezik. 

Kyle Blankenbiller temetkezési vállalkozó elmondta:

nem múmiaként, hanem Willie barátunkként hivatkozunk rá. Egy ikonná, és részévé vált nem csak Reading múltjának, de minden bizonnyal jelenének is.

Vasárnap a helyi lakosok az utcára vonultak, hogy színes felvonulással ünnepeljék Reading alapításának  275. évfordulóját, amelyen egy motoros halottaskocsi is részt vett – ez vitte Willie koporsóját.

Willie egész héten megtekinthető az Auman's Funeral Home-ban. Szombaton teszi meg utolsó útját Reading utcáin, majd a helyi temetőben temetik el, ahol végre a valódi neve is felkerül a sírkövére.

Nyitókép: REUTERS/Kia Johnson

#Külföld#stoneman willie#holttest#múmia#temetkezési vállalkozó#temetés#Pennsylvania#Reading

Címlapról ajánljuk